Magisk stemning på fødeavdelingen

STORE ØYEBLIKK: Ringerike sykehus fikk overrakt fødselsfotografier da fødeavdelingen holdt åpen dag 8. juni.

STORE ØYEBLIKK: Ringerike sykehus fikk overrakt fødselsfotografier da fødeavdelingen holdt åpen dag 8. juni. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var mange følelser i sving da fødeavdelingen ved Ringerike sykehus fikk overrakt 22 fødselsfotografier.

DEL

Innsendt– Jeg vurderte om jeg burde dele ut servietter til alle som snufset av de nydelige, følelsesladede bildene til Eva Rose, sier jordmor Bippi Trovik.

Rundt 60 personer dukket opp da fødeavdelingen på Ringerike sykehus inviterte til åpen dag 8. juni med omvisning på avdelingen, gavedryss fra fødselsfotografen og foredraget «Bedre fødsel til folket». 

– Mange gravide, en del pappaer og også fagpersoner tok turen. De syntes det var spennende å se den fine fødeavdelingen vår og påpekte at det var veldig fint med fødebadekar på begge fødestuene, både som lett tilgjengelig smertelindring og som et tilbud for dem som ønsker å føde i vann, fortsetter jordmoren.

LES OGSÅ: Dette apparatet koster 50.000 kroner. Og det var en gave fra en gjeng spesielle kvinner 

Besøk av «Fødebilen»

Hun beskriver det som en magisk stemning da personene bak boka «Fødsel», Trine Dahlman og Eva Rose, fortalte om sin prosess med å orientere seg i virvaret av ulike fødetilbud og alle de forskjellige valgmulighetene blivende foreldre har, samt erfaringene de har gjort seg på tur med «Fødebilen», Norge rundt.

 – De formidlet en sann entusiasme for tema, og det var rett og slett umulig å ikke både le og gråte en skvett. 

I ni uker har Eva Rose kjørt Norge rundt i en bobil og gitt bort til sammen 1.000 fotografier til helsestasjoner og fødesteder. Fødeavdelingen på Ringerike sykehus var siste planlagte stopp på turen, som nå går inn i sin aller siste uke.

FOREDRAG: Trine Dahlman og Eva Rose, som står bak boka «Fødsel»,  fortalte om sin prosess med å orientere seg i virvaret av ulike fødetilbud og alle de forskjellige valgmulighetene blivende foreldre har. De har reist på tur med «Fødebilen» over hele landet. Ringerike sykehus var siste stopp.

FOREDRAG: Trine Dahlman og Eva Rose, som står bak boka «Fødsel», fortalte om sin prosess med å orientere seg i virvaret av ulike fødetilbud og alle de forskjellige valgmulighetene blivende foreldre har. De har reist på tur med «Fødebilen» over hele landet. Ringerike sykehus var siste stopp. Foto:

Roser jordmødrene

– Jeg har møtt og snakket med gravide, mødre og over hundre jordmødre på reisen. De har delt erfaringer, hjertesukk og stolthet, forteller Eva Rose, som ikke kan rose jordmødrene i Norge nok.

– De gjør verdens viktigste jobb, ofte under vanskelige omstendigheter. 

Eva Rose, som har fotografert fødsler i over 20 år, fikk ideen til Norge rundt-turen etter en fødselsutstilling hun holdt i Oslo rådhus i 2014. Hun ønsket ikke en salgsutstilling, og donerte i etterkant bildene til fødeavdelingen på Bærum sykehus. 

– Kvinner som fødte på Bærum sykehus fortalte meg at fotografiene motiverte og bidro til bedre fødsler. Jordmødre fortalte meg at fotografiene hjalp mot fødselsangst. Tilbakemeldingene motiverte meg til å ville dekorere fødesteder i hele Norge.

LES OGSÅ: Slik er den nye avdelingen på Ringerike sykehus 

En hjertesak

Å spre informasjon og glede rundt fødsler, er blitt en hjertesak for fotografen. I en tid hvor det stormer rundt fødselsomsorgen som stadig gjennomgår nedskjæringer og kutt, ønsker fødselsfotografen å bidra med noe positivt til jordmødrene som gjør en fantastisk jobb. Ønsket er også å bidra til å gi kvinner en best mulig fødselsopplevelse. 

– Jeg håper fotografiene mine kan inspirere kvinner til å søke mer informasjon, slik at de får et nyansert forhold til fødselen. Kanskje kan de glede seg til hva de skal igjennom istedenfor å grue seg.

Jordmødrene gleder seg i til å henge opp alle de fine fotografiene de har fått av Eva Rose.

– Det kommer til å være skikkelig inspirerende for de fødende og for personale å se all den fødekraften som ligge i motivene, sier jordmor Bippi Trovik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags