Gå til sidens hovedinnhold

Helse og omsorg MÅ være 1.-prioritet | Per Askilsrud (KrF)

Artikkelen er over 1 år gammel

– Alle som bor i vår kommune fortjener en god omsorg, på alle områder i livet, ja ifra vugge til grav, skriver Per Askildsrud (KrF) i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det burde ikke være noen tvil: Vi har fått et kaldere samfunn. Datateknologien har gjort sitt store inntog, også innen helse og omsorg. Bra for mange, men absolutt ikke for alle.

HELFO sparer store penger på pensjonister, som ikke er oppdatert på data. Mange gir opp, på grunn av manglende data kunnskaper. I slike tilfeller bør kommunen ta mer ansvar. Her bør det ansettes noen til å betjene de som har penger til gode av staten.

Når dette er sagt så er politikk vanskelig mange ganger. Men det kan umulig være riktig at det går utover pensjonister, som har mistet en del av sin kjøpekraft de siste årene.

KrF som jeg representerer, har alltid vært et parti som har vært borgerlig, og sittet i flere regjeringer. Og har hatt menneskeverd i sentrum, som sitt valgspråk.

Men de siste årene har mange i KrF ønsket et skifte i norsk politikk. Men slik gikk det altså ikke, nå sitter de i regjering. Det må bli et topp prioritert område for dem og gjøre noe med, både i regjering og ikke minst i kommunepolitikken.

I dag står mange uten inntekt, fordi en del har mistet retten til både arbeids avklaring penger og dagpenger. Uføre har fått mindre og rutte med, og mistet bostøtte.

Vi i KrF forstår også at vårt såkalte velferdssamfunn står i fare. Inntekter og utgifter må gå i balanse hvis velferden skal få forsette. KrF på Ringerike har de siste årene hatt samarbeidsavtale med Høyre, Ap og Venstre. Et samarbeid vi mener bør få fortsette.

Uten verdiskapning vil for eksempel Rødt og SV fort føre oss inn under fylkesmann igjen. Penger vokser ikke på trær.

Per Askilsrud

1. plass på KrFs liste på Ringerike.

Nakkerud

 

Vi forstår godt næringslivet, som roper om kortere saksbehandlingstid, ikke minst for små og mellomstore bedrifter. Det er faktisk et must, for å opprettholde en god velferd, også i vår kommune.

KrF på Ringerike vil være et godt tilbud, både for næringslivet og de som sliter i vårt samfunn. Og vi ønsker, at både by og land, skal gå hånd i hånd.

Men liv og helse må være 1.-prioritet. Alle som bor i vår kommune fortjener en god omsorg, på alle områder i livet, ja ifra vugge til grav. Vi er absolutt et parti også for ungdommen.

LES OGSÅ: Arbeidsledigheten fortsetter å stige i Buskerud, men i våre kommuner ser det lysere ut

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.