Gå til sidens hovedinnhold

Helge Stiksrud | Gründere og innovasjon må styrkes

Artikkelen er over 2 år gammel

Lokalpolitiker Helge Stiksrud (V) ber Ringerike kommune ha en ja-holdning til gründere og innovatører, i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringerike Venstre ønsker nyskaping og gode levevilkår for etablerere. Næringslivet må ha gode rammebetingelser.

Vi ønsker rask saksbehandling, samarbeid og en ansvarlig ja-holdning i kommunen. Næring og miljø må gå hånd i hånd. Venstre vil at næringslivet bygger videre på kunnskap, kompetanse og naturgitte forutsetninger.

Ringerike skal være ledende i arbeidet med å gjennomføre det grønne skiftet. Vår kommune med naturgitte fortrinn har alle muligheter til å sitte i førersetet. Utvikling av nye framtidsrettede arbeidsplasser vil sikre at kommunen kan yte gode tjenester til befolkningen.

Ringerike Venstre vil derfor stimulere til videre utvikling av nye kunnskaps- og industribedrifter. Vi vil fortsatt arbeide for tiltak som støtter opp om private initiativ, gründere og etablerere, blant annet gjennom at det etableres et såkornfond (etableringsfond).

Venstre vil bruke kunnskap og god tilgang på råstoff som basis for utvikling av sirkulær- og bioøkonomi. Praktiske eksempler på dette er tiltak som øker «karbonfangsten» i landbruket og etablering av en egen støtteordning for private initiativ til delings-, reparasjons- og ombruksøkonomi.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.