Gå til sidens hovedinnhold

Vinterferiemedaljens bakside

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er flere sider ved vinterferieuka, skriver Ingvild Drange Tronhus i ukens lørdagstanker.

Lørdagstanker Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å, som jeg elsker vinterferie. Jeg skulle slappe av, nyte stillheten. Jeg skulle legge meg på sofaen og lese bok.

Å pakke for fire barn og meg selv tar mer enn fem minutter (mannen pakker selv), men hvem bryr seg vel om det? Alle hjerter gleder seg. En syvåring, en seksåring, to treåringer, mor og far. Barna skal løpe rundt, kose seg med frilek, skilek og brettspill. Å kjede seg er sunt. La dem kjede seg i ti minutter, så finner de helt sikkert på noe selv. Den alltid blide mannen min skal tålmodig kjøre familien trygt i havn fra Steinsåsen til Beitostølen. Vi skal ha allsang i bilen, og ingen skal bli bilsyk.

Å, som jeg elsker jobben min. Jeg slipper å høre barna krangle fra de står opp til de legger seg. Der finnes ingen bakglatte ski. Det tar litt tid å smøre tolv ski. Barnas skisko gnager før vi har rukket å synge Margrethe Munthe sin tekst: «Jeg snører min sekk, jeg spenner mine ski, nå lyser det så fagert i heien.». Munthe hadde kanskje ikke fire barn?

Å, så glad jeg er for at jeg må på jobb. Her er det ingen som ber meg dra et akebrett til topps for tjuende gang, mens to treåringer blir som gelé i bena hver gang vi er i bunnen av bakken, og må sitte på både opp og ned. Jeg gleder meg til å sitte i min egen stue og drikke vinen som vi aldri orket å åpne, fordi vi kollapset i sofaen etter barna var lagt hver kveld.

Å, som jeg gleder meg til å kjøre fra Steinsåsen til Hønefoss uten at noen roper: Hvor langt er det igjen?

Å, som jeg gleder meg til jeg er ferdig med å vaske skismøring av utedresser, fjerne grillet marshmallows fra ullvotter og pakke ut klær fra en familie på seks.

Å, så glad jeg er for at også jeg har en normal familie, som krangler, men som likevel sitter igjen med mest gode ferieminner, tross alt.

Å, som jeg gleder meg til påske! Da skal jeg lese bok og drikke et (par) glass med vin hver kveld.

Kommentarer til denne saken