Refleks er ikke noe nytt, men noe alle har hatt på seg før. Vi er alle kjent med begrepet og hvorfor vi bør bruke det. Likevel er det svært få som faktisk bruker det i praksis. Oftest ser man de yngste ha refleks fra topp til tå, men jo eldre de blir, jo mindre refleks. Hvorfor blir refleks sett på som teit?

Mye av grunnen er kanskje hvordan refleksen ofte ser ut. Da vi var små brukte vi gule refleksvester, men etter hvert som vi ble eldre og utseendet og klær ble viktigere, hadde man kanskje ikke lyst til å lyse opp gata med det største blikkfanget av et klesplagg. Så kanskje løsningen er å gjøre refleks heit? Lage klesplagg og reflekser som får oss til å ønske å være synlige i trafikken. Legge til en detalj som gjør at den svarte jakka ikke går helt i ett med nattemørket.

Refleksjakker og luer finnes, men hvis en ikke har det er ikke det en unnskyldning til å ikke bruke refleks. Når alt kommer til alt, tenker ikke bilistene på om du har en fancy refleksjakke eller en vest, så lenge du synes.

Dom: lev heller med refleks enn å risikere det motsatte uten.

LES OGSÅ: «Kan bli ubehagelig for både sjåfør og fotgjenger dersom man ikke er godt synlig»