Senest i fjor var det en «Flat Earth International Conference» for dem som tror at jorden er flat. Denne teorien ble avslått av de fleste lærde i løpet av middelalderen. Likevel mener altså en del mennesker at de har bevis for at jorden er flat.

De fleste av oss har kanskje hørt om en gruppe kalt illuminati-ordenen som styrer verden, eller kanskje du har hørt om Bermuda Triangelet, eller at rapperen Tupac iscenesatte sin død i 1996 og lever den dag i dag.

Det ligger mye informasjon ute på nettet om forskjellige konspirasjonsteorier. En ting som er viktig å tenke på før man stoler på det man leser er det at mange av disse sidene er partiske og for at konspirasjonene er sanne. Da kan det være vanskelig å vite om informasjonen man finner er sann.

På en annen side er det nok en del aspekter der ute som man ikke helt kan forklare. I den norske podkasten konspirasjonspodden tar Fredrik Sjaastad Næss og Bjørn-Henning Ødegaard for seg konspirasjonsteorier. I løpet av episodene prøver de med bevis å finne ut om konspirasjonene er sanne, litt sanne, eller bare tull. Mye blir ifølge podkasten sett på som usant, samtidig som det er en del som får deg til å lure.

Dom:

Mye av konspirasjonsteoriene der ute er nok funnet på for underholdning. Samtidig er det mange ting vi ikke kan forklare i verden, som kan få deg litt usikker hvis du faktisk begynner å grave litt dypere. Jeg dømmer konspirasjonsteorier til å være heit!

LES OGSÅ: