«Bird Box challenge» går ut på at man skal gjøre hverdagslige ting i som oftest 24 timer, men i blinde, altså med bind for øynene. Dette gjør man fordi det er det personene gjør i filmen «Bird Box». Personene i filmen må ha bind for øynene for å ikke bli hypnotisert av noe som gjør at de dreper dem selv.

Mange influencere, som kan være forbilder for mange, har gjort denne utfordringen, og utfallet er skremmende. Mange har kjørt bil med bind for øynene og gått i trapper. Resultatet kan være skader og sykehusbesøk.

Siden denne utfordringen er farlig, som jo er åpenbart, valgte Netflix å oppfordret seerne av filmen til å ikke gjøre dette. Derfor la de ut en «tweet» på Twitter, som har fått folk til å skjønne alvoret av «Bird Box challenge».

Jeg mener denne utfordringen er en veldig dum ting å gjøre. Hvorfor utsette seg selv for fare, med vilje? At man skal gjøre livsfarlige ting, som å kjøre med bil med bind for øynene, kan i verste fall føre til et dødsfall.

Sykehusbesøkene vil trolig ikke avta hvis ikke vi begynner å skjønne alvoret av dette.

Derfor håper jeg denne «trenden» vil reduseres i popularitet, for det er ikke bare farlig, men også diskriminerende for de som faktisk ikke kan se. Mange av de som gjør denne utfordringen, nevner på slutten at hvis de hadde vært blinde, ville de gjort alt for å få synet tilbake. Det har de som har et syn muligheten til, derfor synes jeg vi bør vise respekt for alle, og tenke over hva vi gjør, for det kan både være farlig og diskriminerende.

Dom: Teit

LES OGSÅ: