Hønefoss berget plassen etter dramatisk sliteseier over Alta.

HBK-Alta: 1-0

En gjennomgående nerve preget førsteomgangen. Mye tenning og en rekke slurvefeil fra begge lag ga en sjansefattig omgang og dermed 0-0 til pause.

I den siste omgangen fikk hvittrøyne endelig hull på byllen. Rune Skarsfjord skrøt uhemmet av eget mannskap etter å ha sikret plassen i bataljen på hjemmebane søndag. Til tross for at kampen som ventet åpnet nervøst, var han storfornøyd med kampen i sin helhet.

Begge lagene er helt stive de første tjue minuttene. Da blir det litt sånn dirring og det er egentlig ikke så rart, men jeg synes vi viser styrke etter hvert. Vi får ned ballen og begynner å spille, tillegg til at gutta jobber til de spyr.

– Vi blir et lite hakk bedre enn dem, i tillegg til at vi får de nødvendige sjansene og slipper til lite andre veien. Nå har vi tatt 32 poeng på 18 kamper. Stort sett bare Sandefjord har vært bedre enn oss.

Storspill fra Beugre

Kevin Beugre ble avgjørende for å sikre seieren for et hardtarbeidende Hønefoss-lag i 2. omgang. Fullt fortjent ble han også kåret til banens beste etter kampen.

68 minutter ut i omgangen stusset Seck ballen til den lille ivorianeren som lekende lett chippet ballen i en utsøkt bue over en sjanseløs Thomassen i Alta-buret. Referat fra kampen finner du her.

HBK-spissen var nære på senere i omgangen med et tverrliggerskudd, men det ble med den ene scoringen. Å benke Riski var en risk, men Skarsfjord angret ikke på valget om å gi Kevin sjansen.

– Roope er så god at han fort kan blir kjøpt av en tippeligaklubb, og det er litt brutalt å benke han i en sånn kamp. Samtidig sier det litt om hva Kevin har prestert.

– Kurven på trening den siste tiden har vært veldig god for Kevin, kan Skarsfjord meddele.

Matchvinneren selv var storfornøyd etter å ha avgjort for klubben. Det viktigste for han var likevel fornyet kontrakt i 1. divisjon for HBK.

– Jeg er veldig glad for å avgjøre, men det viktigste for oss er holde oss i ligaen. Samtidig tror jeg det blir enklere for oss neste sesong. Vi ønsker å henge med i toppen, forteller spissen.