Usikker på fremtiden

Umaru Bangura, her sammen med Tom Gulbrandsen.

Umaru Bangura, her sammen med Tom Gulbrandsen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Umaru Bangura var kaptein da Sierra Leone spilte 0-0 mot Sør-Afrika foran 60.000 tilskuere i Freetown for noen dager siden. Nå er han usikker på fremtiden i HBK.

DEL

Banguras agent har har vært I kontakt med HBK-ledelsen, og en toårskontrakt er utarbeidet, ifølge Bangura. Dette bekreftes også av daglig leder i HBK, Rolf-Magne Walstad.

Men kontrakten mangler fortsatt Umaru Banguras underskrift, og etter det Ringerikes Blad erfarer, vil heller ikke Bangura sette signaturen sin på papiret før han vet hvilken divisjon HBK spiller i neste sesong. Dermed kan det gå helt frem mot desember måned før vi vet om Bangura også neste sesong spiller i hvitt, grønt og svart.

- Det er uaktuelt for meg å spille i 1. divisjon igjen, sier Bangura til Ringerikes Blad.

- Ikke andre

- Han avviser at andre klubber er i bildet, men etter det Ringerikes Blad erfarer, skal en gresk toppklubb være på jakt etter Bangura. Det vil ikke hovedpersonen selv snakke om.

- Det er ikke snakk om noen andre klubber ennå, men jeg er Bosman-spiller, og har fått et kontraktsforslag. Jeg vet lite om interessen for meg som spiller, men innrømmer at jeg trives godt i HBK, sier Bangura.

Han spiller sin femte sesong i HBK. Det kan bli hans siste. Det å være landslagskaptein for et afrikansk lag er ingen årlig attest å ha på CV-en, og Bangura selv har uttrykt som mål å spille i en av de store ligaene i Europa.

Mange gode

- Det er mange gode ligaer - og lag. Frankrike, Spania og England er blant de jeg drømmer om. Men også andre, sier Bangura, som fikk litt av en ilddåp som kaptein for Sierra Leones landslag.

- Hjemme i Freetown møtte det opp snaue 60.000 mennesker for å se hjemmefavorittene spille mot VM-vertene fra Sør-Afrika.

- Kampen endte 0-0, men vi burde vunnet. Vi hadde fem store målsjanser. Jeg hadde en av dem. Et skudd som dessverre ikke gikk i mål, sier Banugra.

Han vet det blir vanskelig, men tror HBK har store sjanser til å slå Rosenborg på et fullsatt AKA Arena på søndag.

- Det blir vanskelig, men fullt mulig. Gjør vi mye av de samme tingene som mot Start, kan vi definitivt slå dem, sier Bangura.

Artikkeltags