HBK hektet seg på opprykkstoget: – Nå må vi nesten bare gå for å vinne alt

OFFENSIV: HBK-kapteinen blomstrer i den nye offensive rollen. I 5-0-seieren over Gjelleråsen scoret han 2-0-målet. Nå forteller han at han HBK går for å vinne resten av kampene i høst.

OFFENSIV: HBK-kapteinen blomstrer i den nye offensive rollen. I 5-0-seieren over Gjelleråsen scoret han 2-0-målet. Nå forteller han at han HBK går for å vinne resten av kampene i høst. Foto:

Avstanden opp til 1. plass er ikke lenger avskrekkende. Resepten for å ta kontroll på opprykkstoget like enkel som den er opplagt, slik kaptein Tor Øyvind Hovda selv sier det.

DEL

Avhengig av utfallet i hengekampen Finnsnes-Fløya 3. August er det enten syv eller åtte poeng opp til 1. Plassen for Hønefoss. Med en halv sesong igjen å spille er det fullt mulig å hekte seg på opprykkstoget til 2. Divisjon for HBK.

– Vi må vinne disse kampene borte. Hadde vi tatt flere poeng borte i vårsesongen kunne vi kanskje greid oss med uavgjort i de tøffeste bortekampene. Men nå må vi nesten bare gå for å vinne alt. Det gjelder å gjenta dette neste helg. Da har vi en tøff hjemmekamp mot Junkeren, sier kaptein Tor Øyvind Hovda.

LES OGSÅ: Endelig kom årets første borteseier

Har blitt kvitt de mange skadene

Før sesongstart var Hønefoss en åpenbar opprykkskandidat, med en god spillertropp, en spennende trener og kanskje ligaens beste fasiliteter og økonomi. Men deretter gikk mye galt gjennom våren. Etter en liten sommerferie har Hønefoss framstått på en helt annen måte. Og lørdag kom sesongens aller første borteseier.

– Jeg synes egentlig vi har et ganske bra lag. Men vi har hatt mye skader. Nå har vi hatt 18–20 mann på trening hver dag. Det hjelper utrolig mye, da får du kvalitet på treningene, sier han.

Som en kontrast peker han på mai måned. Da hadde klubbene det mest krevende kampprogrammet i sesongen, og klubben slet med å stable folk på bena.

– Vi kunne nesten ikke trene, for da risikerte vi flere skader. Da hadde vi knapt 10–11 mann på banen når vi trente. Det har veldig mye å si.

LES OGSÅ: Landslagsspiller imponerte HBK-sjefen: – Veldig spennende

Spillerne har gått i seg selv

Kapteinen forteller at også noe annet viktig har skjedd etter den begredelige vårsesongen.

– Jeg tror alle vi spillerne har gått litt i oss selv. Vi kunne ikke være bekjent av det nivået vi presterte på, på bortebane. Nå gjelder det å opprettholde det nivået. Ting kommer ikke av seg selv, forteller han.

Drøyt fire minutter ut i det som i utgangspunktet var en knalltøff bortekamp, fikk publikum oppleve et sjeldent magisk øyeblikk. Tor Øyvind Hovda drev framover i banen, inn i motstanders 16-meter og klinket ballen ned i keepers høyre hjørne og i mål.

– Det var godt treff. Jeg tror jeg tok jeg tar ballen på en litt uventet måte, som kanskje gjorde at keeper kanskje ikke var helt forberedt. Da kom den litt brått på. Det handlet bare om å se på ball og treffe rett. Så er det ikke så vanskelig.

LES OGSÅ: Dramé (23) om den tunge ventetiden: – Livet er vanskelig, men jeg håper det løser seg 

Hovda har fått en ny rolle

Noen notorisk målscorer har heradsbygdingen aldri vært på seniornivå. Men i 5-0-seieren over topplaget Gjelleråsen så det nesten sånn ut.

– Det er litt rollen jeg har fått. Nå kan jeg ligge litt høyere i banen og kommer litt mer inn i boksen. Tidligere har jeg ligget mye dypere, forteller Tor Øyvind Hovda. 

Han berømmer også medspillerne som i lørdagens kamp klarte å sette ham opp i gode posisjoner. Midtbanemannen forteller at de har pratet mye om det vi fikk se i storseieren på Li kunstgress.

– Vi har snakket mye om at vi skal få indreløperne opp i banen, så vi får mer trykk framover. Men da må vi ha folk som tør å slå de pasningene. Det synes jeg vi gjorde på lørdag. Til tider spilte vi fantastisk fotball, sier Tor Øyvind Hovda.

Etter returen til norsk fotball i 2016 har ikke målene rent inn fra Tor Øyvind Hovda, selv om han har ett seriemål og ett cupmål på samvittigheten for Sarpsborg 08 i nettopp 2016. I Hønefoss har det blitt lite nettsus, men han har faktisk to seriemål i år.

– Det har litt med posisjonen man spiller i å gjøre også. Jeg har vært litt mer sittende tidligere. Men nå kan man komme seg inn i boks og få avsluttet, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags