Tidligere HBK-trener til cupfinalen med Kongsvinger

Luis Berkemeier Pimenta var hjelpetrener i HBK. Her sammen med Andrija Kaluderovic (t.v.) og Kamer Qaka.

Luis Berkemeier Pimenta var hjelpetrener i HBK. Her sammen med Andrija Kaluderovic (t.v.) og Kamer Qaka. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kongsvinger-trener Luis Birkemeier Pimenta, som ledet Kongsvinger til cupbombe og cupfinale, har tidligere vært assistenttrener i Hønefoss Ballklubb.

DEL

Backen Fredrik Pålerud (22) løp nærmest alene vekk Kongsvingers semifinalespøkelse. Han ordnet selv 1-0 og fikset frisparket som ledet til 2-1-seier borte mot Strømsgodset.

Den hurtige Sander-gutten var den store forskjellen i cupdramaet på Marienlyst. KIL er vant til nedturen i cupen. Først i den femte semifinalen kunne hedmarkingene juble over finaleplass. I rødtrøyenes første cupfinale venter NM-grossist Rosenborg (ti titler).

– Det er stort for en simpel skogsgutt fra Finnholt. Det føles så vanvittig stort, sa Pålerud.

– Det var ikke mange som trodde vi kunne slå Strømsgodset heller. Det blir tøffere enn Godset, men begge spiller på bortebane, fortsatte torsdagens største helt.

Tok til tårene

KIL-trener Luis Birkemeier Pimenta tok til tårene.

– Det betyr alt. Etter fem semifinaler er det endelig finale. I fjor var det 2. divisjon. I år er det cupfinale og kanskje opprykk til eliteserien, sa en tårevåt KIL-trener Luis Birkemeier Pimenta.

Etter den imponerende innsatsen i Drammen, hvor det kun var de første 10-15 minuttene hvor gjestene viste unødvendig mye respekt for eliteserievertene, øyner KIL-fansen flere tidlige julegaver. Laget skal ut i opprykkskvalifisering.

I SIF-leieren var stemningen dyster etter flausen mot et lag fra divisjonen under.

– Det er egentlig en del bra banespill, men så er vi veldig tannløse innenfor motstanderens 16-meter. Vi har masse innlegg, vi har mer enn nok av det til å skape sjanser, men vi ender opp i kampen med ikke å skape målsjanser, og det er veldig skuffende, sa Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til NTB.

Full panikk

Etter en tam 1. omgang tok det virkelig av etter at Kongsvinger tok ledelsen etter 55 minutter. Det begynte med en strålende langpasning fra Harald Holder. Den fant veien til Pålerud, som lurte offsidefella og tok ned ballen elegant før han satte den under og forbi Espen Bugge Pettersen i SIF-buret.

Da ble det bra kok blant de rundt 1.000 tilreisende hedmarkingene bak målet mot toglinjen.

SIF jobbet seg tilbake da Kristoffer Tokstad fikk to muligheter etter 64 minutter. Den første avslutningen ble blokkert, returen hamret den tidligere Sarpsborg-spilleren i mål med venstrefoten bak en ikke helt patent Otto Fredrikson.

Da trodde nok de fleste på SIF-seier, men Pålerud var ikke ferdig med sine lange klyv. Jonathan Parr på SIF-backen måtte til slutt felle kampens første målscorer. Adrian Ovliens frispark skapte full panikk i vertenes forsvar, og da Bugge Pettersen forlot streken kunne Ørjan Røyrane nærmest med rå vilje løpe inn 2-1-målet.

– Vi var ikke så overrasket at de matchet oss i deler av spillet. Det synes jeg var ok lenge, men vi har av banespillet. Vi har mye ball og vi gjør mye bra der. Vi finner de rommene vi har identifisert oss med, men vi klarer ikke å skape sjanser da. Også så slipper vi inn fryktelig baklengsmål Det er det bare å innse. Men må innse at Kongsvinger også hadde et par store sjanser til, så vi må legge oss flate på at vi ikke leverte noen god kamp. I hvert fall ikke der kamper avgjøres. På den siste tredelen var i tamme og til dels ufarlig, sa Skullerud.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken