Spennende spissvalg for Hønefoss BK i Malick Mane

Malick Mane under eliteseriekampen mellom Odd og Sogndal på Skagerak Arena i 2013.

Malick Mane under eliteseriekampen mellom Odd og Sogndal på Skagerak Arena i 2013. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

IFK Göteborg-spissen Malick Mane har signert en ettårsavtale med HBK.

DEL

Julegrøten vil smake ekstra godt for både Rune Skarsfjord og Rolf-Magne Walstad i år. Malick Mane har signert en ettårsavtale med Hønefoss Ballklubb. Avtalen er en leieavtale.

– Malick Mane har en voldsom fysikk, med mye fart og trøkk. Han er en god skytter, god til å utfordre. Her er det mange kvaliteter, sier en fornøyd Rolf-Magne Walstad til Ringerikes Blad.

Normalt ville nok Mane vært på utkikk etter en større klubb enn Hønefoss, men etter et noe mislykket opphold i Sverige, håper senegaleseren igjen å få fart på karrieren i Hønefoss.

Malick Mane har fem sesonger bak seg i norsk fotball. Først fra Sandefjord – deretter Sogndal, der han scoret jevnt og trutt. I mars 2014 ble han solgt til IFK Göteborg.
– Han hadde en strålende sesong i Tippeligaen med Sogndal i fjor, der han scoret ti mål. I mars ble han kjøpt av IFK, der et skifte i den sportslige ledelsen ikke har falt heldig ut for Malick, sier Walstad.

Malick Mane kom til Sandefjord 19-åring, og ble etter tre år der leid ut et halvt år til Aktobe i Kasakhstan der han scoret 12 ganger på 27 kamper.

I Sogndal spilte Malick 58 av 60 kamper i 2012–2013.

– Malick er en kraftpakke av en spiss, og er ofte sist eller nest sist på lagets scoringer, opplyser Rune Skarsfjord, og legger til at han ser fram til å se Mane i HBK-drakt på AKA Arena. Mane er 26 år gammel.

Artikkeltags