I forkant av kampen uttalte helten at han ikke kom til å holde noe tilbake hvis han fikk sjansen.

Han holdt ord og banket inn seiersmålet to minutter før slutt.

- Spesielt å komme tilbake til Ullevaal som har vært min hjemmebane før og vinne og ta tre poeng. Det er gøy for meg og for laget. Litt Cinderella-story egentlig.

Spesielt ble det kanskje også for Kjetil Rekdals Vålerenga, da Solli satte HBKs seiersmål.

I vinter fikk Solli i praksis beskjed om at Vålerenga ikke hadde bruk for ham, men i HBK har han hatt en god sesong så lang.

Scoringen kom etter en corner fra måljegeren Riku Riski, og Solli banket ballen i mål via bakken.

- Brukbart treff

Midtstopperen står nå med tre scoringer etter åtte kamper. Alle med høyrefoten.

- Jeg tenkte egentlig bare å få best mulig treff. Kjente at jeg fikk et brukbart treff. Da var sjansen stor for at den gikk inn selv om det var mange foran.

LES OGSÅ: Solli best på spillerbørsen

Holdt feiringen inne

Den tidligere Vålerenga-spilleren unnlot å feire, og forholdt seg i ro etter scoringen. Mens ballen fortsatt danset i nettet, stormet medspillerne til for å feire med rødtoppen. Solli understreker at han ikke bærer nag til gamleklubben, som ga ham fritt leide i vinter.

- Det har blitt en sånn greie å ikke juble mot gamleklubben. Jeg holdt det inni meg til etter kampen.

Fra treneren får han dette skussmålet:

- Han gjorde en solid kamp. Han har en ro i spillet som er fin, og har fått masse selvtillit. Det er bra, sier Leif Gunnar Smerud.

Endelig tre poeng

Hønefoss-treneren kunne juble for sesongens andre trepoenger etter 2-1 over Vålerenga. Igjen kom seieren mot en av de store klubbene.

- Dette er sterkt. Tror Vålerenga forventet at de skulle vinne. Vi stod opp og tok krigen. Jeg synes det luktet svidd i duellene. Vi vant mye. Da smakte det godt å få den helt på slutten, sier han.

Clark skadet

Et lite skår i gleden var det at keeper Steve Clark hanglet utover i 2. omgang. Det var onsdag kveld uvisst omfang av skaden.

Men Smerud beretter at sisteskansen lenge har slitt med en hofte og et lår.

Først torsdag regner han med å vite det fulle bildet av skaden.

Vendelbo sørget for ledelse

På Ullevål tok HBK ledelsen rett før pause. Vålerengas Muri headet ballen rett i føttene til Mikkel Vendelbo, som snek ballen i mål.

Hjemmelagets Giancarlo González utlignet 63 minutter ut i kampen, men det ble altså Hønefoss-seier til slutt. Det er sesongens første borteseier for HBK.

Etter onsdagens tippeligakamper, ligger HBK på en foreløpig 10. plass på tabellen, med 8 kamper spilt. Resten av rundens kamper spilles torsdag.

MINUTT FOR MINUTT: Les fullstendig kampreferat her