Trenerduoen Leif Gunnar Smerud/Pål Arne Johansen og Hønefoss BK har, etter det de kaller en grundig og åpen dialog, blitt enige om å avrunde samarbeidet etter årets sesong – i tråd med kontrakten.

- Hønefoss BK er svært godt fornøyd med den jobben trenerduoen har gjort. Men samtidig er det å miste ca. 12 millioner kroner fra en sesong til en annen på grunn av nedrykk, vanskelig. Leif Gunnar og Pål Arne er ambisiøse trenere som holder et svært høyt faglig nivå, og ettersom økonomien nå tilsier at vårt sportslige apparat også må justeres, er begge parter enige om ikke å forlenge samarbeidet, men ønske hverandre lykke til videre, sier Hønefoss BK Toppfotballs styreleder, Niels Røine.

Gode resultater

Han mener Hønefoss Ballklubb har hatt historisk gode resultater i Leif Gunnar Smeruds periode.

- I 2011 tok de over en klubb som var langt nede etter nedrykket fra Tippeligaen året før – det endte med historisk seier i Adeccoligaen.

I fjor overlevde klubben for første gang i Tippeligaen og var midt i sesongen helt oppe på 4. plass, understreker Røine.

Tross nedrykket i år, presiserer Røine at duoen har etablert Hønefoss BK blant de 20 beste klubbene i landet – helt i tråd med klubbens målsetting.

- I tillegg til A-lagsdriften har de bidratt sterkt til å sette en prestasjonskultur, samt å få full fart på ungdomsavdelingen med ny HBK-rekord i lokale debutanter på A-lag og aldersbestemte landskamper for Norge, sier styrelederen til Ringerikes Blad.

Stolt av spillerne

Leif Gunnar Smerud avslutter samarbeidet med HBK med følgende budskap:

- Jeg vil på vegne av Pål Arne og meg selv takke både klubben, supporterne, trenerteamet og alle som bidrar i og rundt HBK for tre innholdsrike og gode år. En spesiell takk går også til spillergruppen. Jeg er både glad og stolt over prosessene i den siste delen av årets sesong – hvor vi etter god dialog og en klok justering i begge leirer, igjen har spilt god fotball og produsert resultater, sier Smerud.

Veien videre

Han opplyser at det for hans egen del er det nå tid for et år med primært fokus på videreutvikling som trener og leder.

- Dette handler om å reflektere over plusser og minuser i arbeidet de siste årene, samt å hente nye impulser utenfra, sier han.

Han opplyser at det er mye å legge i erfaringsbanken etter tre år i en liten toppklubb hvor to mann har fylt mange funksjoner.

- I kalenderen for 2014 ligger det allerede inne besøk hos flere spennende miljøer i internasjonal fotball, og jeg ser fram til å få tid til å fullføre utdannelser og skaffe meg litt påfyll. Jobben i HBK har gitt meg og oss mersmak på det å jobbe i, og med, å utvikle toppfotballen i Norge, og vi skal videreutvikle og forberede oss godt og ser fram til nye utfordringer i framtida», avslutter Leif Gunnar Smerud.

Han ønsket i går ikke å si mer om sin videre karriere som fotballtrener.