Det nye trenerteamet skal lede fredagens A-lagstrening på AKA arena. Førstkommende mandag leder de hjemmelaget i 1. divisjonsoppgjøret mot Tromsdalen.

Tidligere torsdag ble Roar Johansen og Luis Berkemeier Pimenta enige med HBK om å avslutte samarbeidet.

Gleder seg

- Jeg elsker store utfordringer, og dette er en slik. Sammen med trenerapparatet, spillerne og resten av Hønefoss, blir målet å skape gode fotballopplevelser fremover. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, og heldigvis er det kamp allerede på mandag. Jeg håper vi får den støtten vi trenger for å nå målene våre, og anmoder alle som kan krype og gå om å komme på AKA arena på mandag, sier Rune Skarsfjord i en pressemelding fra fotballklubben.

Rune var inntil i fjor høst hovedtrener for Brann, der han fikk med seg cupfinale og 4. plass i eliteserien. Han har tidligere vært assistenttrener i Rosenborg og hovedtrener i FK Haugesund med cupfinale fra Adecco-posisjon.

Frode Lafton skulle være godt kjent lokalt, med sine 523 obligatoriske kamper for HBK før han la opp for et år siden. Han har siden da hatt flere viktige oppgaver i klubben.

Hva synes du om valget av trenere? Si din mening i kommentarfeltet!

Vil snu trenden

- Etter en, resultatmessig nedtur så langt denne sesongen, er vi svært glade for at Rune og Frode på så kort varsel sa ja til å påta seg treneransvaret for HBKs A-lag. Vi har stor tro på at de sammen med spillergruppen raskt vil klare å snu den negative trenden, sier Terje Raastad, styreleder i HBK.

- Rune og Frode er i første omgang ansatt som A-lagstrenere ut 2014. Forhåpentligvis vil de sportslige resultatene for resten av inneværende sesong bli så gode at både de og klubben ønsker å fortsette samarbeidet også i 2015, fremholder han.

- Rune har som en av landets trenerprofiler den nødvendige erfaring og de kvaliteter som skal til for å gi HBK et nytt løft - til glede for publikum, sponsorer og alle HBKs øvrige støttespillere. Sammen med Frode, hele Ringeriksregionens aller største "fotballhelt", vil de to utgjøre et meget komplett og sterkt trenerteam, sier Rolf-Magne Walstad, sportssjef/ konstituert daglig leder i HBK.

- Å få denne muligheten sammen med en trener som Rune er perfekt for meg. Han har den trenererfaringen og kompetansen jeg ønsker å skaffe meg, mens jeg har en HBK-erfaring og et HBK-hjerte på størrelse med et hus, sier Frode Lafton i pressemeldingen.