Portugiseren opptrer med stor innlevelse på treningsfeltet til Hønefoss. Assistenttreneren puster fotball.

Påpeker for spillerne hvordan de kunne løst oppgavene annerledes. De som kjenner ham godt beskriver ham som knallsterk fotballfaglig, velutdannet og snill. Men han blir lite begeistret over fokus på egen person.

Noe motvillig, eller rettest sagt etter overtalelser, stiller han opp. Og da snakker han fokusert og direkte om fotball, om spillerutvikling.

Men nevner du hans landsmann José Mourinho, som har gått på samme fotballakademi i Portugal, dysser han det ned. Luis Berkemeier Pimenta påpeker helt riktig at hans hjemnasjon har mange trenere som leverer på ypperste nivå internasjonalt. Han mener Mourinho får for mye fokus blant folk flest. Men han er stolt av hva hans landsmenn får til.

- Vet jeg vil bli hovedtrener en dag

- Trenerutdanningen er godt strukturert, og krevende. Det er ingen overraskelse for meg at vi har mange portugisiske trenere på gruppespillnivå i Champions League, eller at vi har flere trenere i VM. Ingen overraskelse i det hele tatt.

Allerede som 15-åring forsto Luis Berkemeier Pimenta at han ikke kom til å bli en toppspiller. Topptrener kunne han derimot bli.

- Jeg er 32. Jeg er ung. Jeg vet hva jeg gjør. Min drøm når jeg var 15 var å betale for helse og utdannelse for mine barn gjennom fotball. Jeg kunne ikke lykkes som fotballspiller, men jeg kan definitivt lykkes som fotballtrener. Selvfølgelig er jeg ambisiøs, jeg vet jeg kommer til å bli hovedtrener en dag.

Hastverk med å bli hovedtrener har han definitivt ikke. Pimenta forteller at han har en karriereplan. Den følger han nøye. For han vil gå alle de ulike gradene før han tar hovedansvaret.

Ny tittel endrer ham ikke

Ballklubben satser tydelig på å hente unge spillere med potensial, for å videreutvikle dem til neste nivå. Luis Pimenta har stor sans for dette.

- Jeg mener det er riktig filosofi for Hønefoss. De gir spillerne en mulighet. Og klubben utvikler seg, og oppnår høyere status, sier han.

Nytt av året er stillingstittelen Luis Pimenta bærer. Han er hovedtrener Roar Johansens høyre hånd. Men Pimenta insisterer på at han ikke har endret seg, selv om stillingstit len nå er assistent og arbeidsoppgavene nye:

- Min forventning er å hjelpe spillerne til å utvikle seg individuelt og kollektivt. Så de kan nå neste nivå. Det er klubbens mål og det er spesifikt min oppgave. Å sørge for at de utvikler seg som spillere og kan nå det neste steget de ønsker.

Følg dagens oppgjør mellom HBK og Tromsø live på Ringblad.no

LES OGSÅ: - Vi reiser til Hønefoss med masse selvtillit