Gå til sidens hovedinnhold

Så ille kan HBK-underskuddet bli

Artikkelen er over 6 år gammel

I verste fall kan HBK ende opp med et underskudd på mellom fem og seks millioner kroner ved utgangen av 2015.

Dette bekrefter HBK-styreleder nå til Ringerikes Blad.

– Det som er utgangspunktet ved utgangen av året er et underskudd på i verste fall fem til seks millioner kroner, sier Morten Woldsdal, styreleder i HBK Toppfotball, etter gjentatte oppfordringer om et konkret tall.

Han understreker at de ikke regner med at de ender opp med et slikt resultat.

– Det er en del usikkerhetsmomenter som kan påvirke at det blir mindre, sier Woldsdal.

LES OGSÅ: – Vi måtte ned for å overleve

Trolig flere spillersalg

Men det er tallet fem-seks millioner klubben jobber ut ifra nå. Det har allerede gitt seg utslag i oppsigelser og salg av sentrale spillere. Som ventet har alle i klubben blitt bedt om å bidra med lønnskutt. En frivillig ordning, ifølge styrelederen der prosenttallet foreløpig ikke er klart.

– Vi har oppfordret alle til å være med, og regner med å være i mål med denne prosessen i nær framtid, sier Morten Woldsdal.

– Handler det nå om å få solgt flest mulig spillere?

–  Ikke flest mulig. Men nok til å få ned lønnskostnadene. Nå er det fortsatt tid i overgangsvinduet. Vi utelukker ikke at det kan bli solgt flere. Men det må vi komme tilbake til, svarer han.

Onsdag kveld la HBK ut en pressemelding som redegjorde for de økonomiske utfordringene i klubben. Der skrev blant annet styreleder i Hønefoss Ballklubb, Terje Raastad:

"Det jobbes nå med å finne løsninger for videre drift ut året, og en videre vei for HBK som toppfotballklubb. Dette arbeidet er i gang og klubben håper å kunne komme med løsninger innen de neste ukene."

LES OGSÅ: En lang og tung vei tilbake til toppen

Frir til publikum

I tillegg jobber klubben for å øke inntektene i en vanskelig tid økonomisk som sportslig.

– Det er mange måter å øke inntektene på. Vi har en dialog med flere. Og det som er veldig viktig er å få flest mulig på kamp resten av sesongen, for å øke inntektene. Vi håper virkelig at publikum møter opp. De er viktige, sier styrelederen i HBK Toppfotball.

Lørdag fortalte styrelederen hvorfor budsjettet sprakk allerede i sommer.

På lederplass torsdag gir Ringerikes Blad fem råd til fremtidens HBK.

LES OGSÅ: Etterlyser mer kontinuitet

Kommentarer til denne saken