Kristoffer Hay (16) imponerer i HBK

– Fantastisk gutt: Kristoffer Hay har en stor stjerne trener Rune Skarsfjords bok. Narvikingen omtaler 16-åringen som en fantastisk gutt.

– Fantastisk gutt: Kristoffer Hay har en stor stjerne trener Rune Skarsfjords bok. Narvikingen omtaler 16-åringen som en fantastisk gutt. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Unggutten Kristoffer Hay har imponert HBK-ledelsen. Nå er stoppertalentet ønsket som fullverdig medlem av A-stallen. Hovedpersonen holder beina godt plantet på bakken.

DEL

Mot Fredrikstad for vel en uke siden fikk 16 år gamle Kristoffer Hay sine første minutter i seriesammenheng for HBKs A-lag. Da han kom inn i det 73. minutt mot Nest-Sotra søndag, kom han totalt opp i 42 minutter i 1. divisjon.

Og en mer enn godkjent hjemmedebut.

– Det var veldig kjekt. Litt ekstra nerver enn vanlig, men det var veldig gøy, sier Kristoffer Hay og smiler.

– Lærerikt

Han fikk være med på en liten snuoperasjon, det siste kvarteret da det ble 2-2 mot Nest-Sotra.

– Det er veldig lærerikt. Jeg er jo en av de yngste som får være med. Jeg lærer veldig mye. Det tar jeg med meg videre, sier han.

LES MER OM KAMPEN MOT NEST-SOTRA:

– Nå skal jeg vise meg fram

Et par dager før kampen fikk han beskjed om at han skulle være med i troppen. Og da hadde Hay tro på at han skulle få spille litt også. Den beskjeden fikk han utover i 2. omgangen.

– Da tenkte jeg at: «Nå skal jeg vise meg fram.» Samme gjorde jeg mot Fredrikstad også. Jeg tenkte ikke noe særlig på resultat. Jeg prøvde å slippe meg fri, og føler jeg kom greit fra det, sier 16-åringen.

– Hva hadde du sagt hvis noen sa til deg i vinter at du skulle spille seriekamper for A-laget i år?

– Da hadde jeg mest sannsynlig sagt at «Det er lov å drømme». Og her står vi, sier Kristoffer Hay.

Tenker ikke på spilletid

Med 12 kamper igjen av serien og en nokså tynn stall, er det lett å se for seg at det kan bli spilletid i høst. Men det tenker ikke Kristoffer Hay på. Han påpeker at det er trenerne som bestemmer hvem som skal på banen.

– Jeg er fornøyd bare jeg får trene med de gutta. De er veldig profesjonelle, sier unggutten.

Hay sier han lærer mye både på og utenfor banen av spillerne han omtaler som en familie.

– Han går for gull hele tiden

En som gleder seg over Kristoffer Hays framgang er trener Rune Skarsfjord.

– Det som er herlig med Kristoffer er at han går for gull hele tiden. Det er derfor han har banet seg vei gjennom juniorlaget til 4. divisjon og til slutt på A-laget. Det har jeg lyst til å premiere. Og det gjør vi med ham. Det er et ønske at han blir flyttet opp i A-stallen, og at han fortsetter som han gjør nå. En fantastisk gutt å jobbe med. Og vel fortjent at han får betalt for det, skryter Rune Skarsfjord.

Sports- og utviklingssjef Rolf-Magne Walstad sier de må ta en avgjørelse i løpet av uken. Hay står oppført på klubbens B-liste. Det betyr at han bare kan settes innpå i ytterligere én kamp i år, før han eventuelt må ha en proffkontrakt.

– Han har gjort det bra og hatt en fin utvikling. Samtidig har HBK en spiller for lite på A-listen, forteller Walstad.

Artikkeltags