Overgangen kan ryke

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Hønefoss Ballklubb har hatt løpende kontakt med Islands landslagsstopper Kristjan Ørn Sigurdsson siden to uker før jul. Nå kan overgangen ryke etter at Brann nylig kom på banen.

DEL

Islandske Kristjan Örn Sigurdsson har vært brennaktuell for Hønefoss Ballklubb i flere uker. Landslagsstopperen ble seriemester for Brann i 2008-sesongen, og blir betegnet som en av de aller beste midtstopperne i eliteserien.

LES OGSÅ: Aktuell som HBK-stopper

Ole Bjørn Sundgot innrømmer at han har satt Sigurdsson øverst på sin ønskeliste til investorgruppen, over midtstoppere som han ønsker til klubben.

- Det ville være fantastisk dersom vi i Hønefoss kunne sikre oss en landslagsspiller som Örn Sigurdsson, sier Sundgot.

Daglig leder Geir Håvard Solvang bekrefter overfor Ringerikes Blad at klubben har gitt Sigurdsson et tilbud.

- Han har fått et tilbud fra oss. Men den siste uken har Brann kommet på banen, forteller Solvang.

Etter det Ringerikes Blad erfarer, vil Sigurdssons agenter gjøre et forsøk på å presse prisen for Sigurdsson oppover. Solvang bekrefter at Sigurdssons eventuelle lønn vil bli belastet HBKs lønnsbudsjett. I tillegg vil han få en sign-on-fee av investorselskapet.

- Dette blir jo i stedet for overgangssum til klubben, sier Solvang.

Han avkrefter inmidlertid tvert at det er snakk om lønnssummer som TV2-sporten meldte onsdag. To millioner i årslønn var nevnt.

- Den summen har ingen rot i virkeligheten. Det er bare å komme på årsmøtet og se på vårt lønnsbudsjett. Vi er ikke i nærheten av slike summer, selv om budsjettet ennå ikke er fastlagt, sier Solvang.

HBKs daglige leder er veldig opptatt av at man ikke sprenger årets lønnsbudsjett.

- Det kan skje at vi rykker ned igjen. Da vil inntektene for 2011 bli mindre, og vi kan ikke risikere å sitte med kjempelønninger i 1. divisjon, sier Geir Håvard Solvang.

Artikkeltags