– Jentene fortjener bedre

HBKs damelag sikret opprykk til 2. divisjon mandag for en uke siden. Det skjedde uten noen fanfare fra styret og administrasjon, to ganger.

HBKs damelag sikret opprykk til 2. divisjon mandag for en uke siden. Det skjedde uten noen fanfare fra styret og administrasjon, to ganger. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

To ganger hadde Hønefoss Ballklubbs styre og administrasjon mulighet til å vise damelaget hvor mye de verdsetter et opprykk fra 3. til 2. divisjon, i forrige uke. De skuslet bort begge.

DEL

KommentarFørste mulighet var opprykkskvelden mandag. Muligheten til en organisert markering fra styrets side ble skuslet bort. Ifølge styrelederen en glipp.

Så fikk styre og stell en ny mulighet. De kunne polstre såret med et solid plaster. For lørdag spilte HBKs herrelag en viktig kamp i 2. divisjon på hjemmebane. Det hadde ikke vært upassende om klubbledelsen benyttet noen minutter i pausen til å vise fram sitt gode damelag for publikum. Det hadde heller ikke vært umusikalsk om en representant fra styret eller daglig leder hadde grepet tak i en mikrofon og sagt noen velvalgte ord, eller gitt en blomsterkvast. Klubbens gode damelag kunne fått en skikkelig runde applaus fra herrelagets publikum. Det var potensielt tusen tilskuere på kampen.

Det som gjør situasjonen spesiell er at klubben klarte å organisere en hyllest av to lag i pausen. La det være sagt, det er fullt fortjent at skolecupens to vinnerlag fikk en runde applaus. Men i denne settingen klarte altså ikke klubben å finne tid eller plass til å hylle sitt eget damelag. Det burde de ha klart.

Jeg er sikker på at damelagets gode spillere ikke hadde vært vonde å be. Jeg er trygg på at jentene gjerne hadde forsaket andre gjøremål den ettermiddagen, for å bli satt pris på av egen klubb og dens supportere. I stedet ble det en seanse flere syntes framsto rimelig spesiell.

At ikke noen i styret eller administrasjonen klarte å forutse at det kunne framstå lite musikalsk å forbigå damelagets prestasjon i stillhet to ganger på mindre enn syv dager er spesielt.

I stedet for å innrømme og erkjenne at styret gjorde en feilvurdering når de droppet en skikkelig markering av opprykket, har styret snakket om en markering etter sesongslutt. Her hadde styre og administrasjon hatt mest å tjene på å legge seg flat med en gang de forsto at valget de hadde tatt var en åpenbar skivebom. De burde innsett at skaden hadde skjedd, og handlet snarrådig for å bøte på skaden.

De mange hardtarbeidende som jobber med det gode damelaget fortjener bedre enn dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags