Kristoffer Hay gleder seg til storkampene

SLO SANDNES ULF: Kristoffer Hay startet semifinaleoppgjøret mellom Vålerenga og Sandnes Ulf. Vålerenga vant 2-0, og dermed venter cupfinale for Hay og lagkameratene.

SLO SANDNES ULF: Kristoffer Hay startet semifinaleoppgjøret mellom Vålerenga og Sandnes Ulf. Vålerenga vant 2-0, og dermed venter cupfinale for Hay og lagkameratene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hønefossingen Kristoffer Hay spilte fra start da Vålerengas G19-lag tok seg til cupfinale på bekostning av Sandnes Ulf. Han sier det er de store kampene han gleder seg til å spille.

DEL

I Sandnes idrettspark vant Vålerengas juniorlag 2–0 i semifinalen onsdag, etter scoringer av Henrik Udahl og Magnus Retsius Grødem.

– Første halvtimen var det litt Hawaii. Ingen av lagene fikk satt spillet ordentlig. Vi fikk to kjappe scoringer, og de var frampå et par ganger. Men jeg synes vi vant fullt fortjent, sier Kristoffer Hay.

Ifølge rapportene hadde Kristoffer Hay full kontroll på Sandnes Ulfs toppscorer Jon Petter Stangeland.

– Vi hadde videoanalyse av angriperne deres et par dager før kamp. Vi var godt forberedt og hele laget hadde bra kontroll. De skapte ikke mye, forteller 18-åringen.

2-0-seieren betyr at Vålerenga er klar for cupfinale. Finalemotstander er Molde, og kampen spilles lørdag 19. november klokken 11 i Telenor Arena.

– Jeg har aldri spilt en så stor kamp før. Molde er et lag vi skal klare å kjempe imot. Men vi må være innstilt på at det blir en krig. Dessuten har de en del landslagsspillere, sier Hay.

Kan møte gamleklubben

Etter overgangen fra HBK i sommer har oppturene nærmest stått i kø for Kristoffer Hay. Tidligere i måneden fikk han sitt første landslagsuttak. Selv om unggutten forberedte seg på at det skulle bli en ren læretur, fikk han sin landslagsdebut da han fikk spille hele EM-kvalifiseringskampen mot San Marino (9-0-seier). Han spilte også hele kvalifiseringskampen mot Nederland som endte med et knepent 0-1-tap. Dermed står hønefossingen med to aldersbestemte landskamper.

– Det var over all forventning. Kjempestort at jeg fikk tillit, sier han.

De store kampene kommer tett. Siste runde i 2. divisjon spilles lørdag. Vålerenga 2 bør vinne hjemme mot Egersund for å være helt sikre.

– Tre cupfinaler på en uke. Det er sånne kamper man gleder seg til å spille, sier Kristoffer Hay.

Berger Vålerenga 2 plassen i 2. divisjon, betyr det en reell mulighet for at Hay møter gamleklubben Hønefoss neste år.

– Det vil være spesielt å møte gamle lagkamerater, og ekstra spesielt om det blir mot HBK, vedgår han.

Skryter av Ronny Deila

På samme måte som for andrelagets del er divisjonsstatusen for Vålerengas A-lag uavklart på tampen av sesongen.

– Jeg er ganske sikker på at vi klarer det. Det er en sterk gruppe. Vi har mye å tilby den ligaen. Jeg er veldig trygg på at laget klarer seg, sier Kristoffer Hay.

Stoppertalentet trener fast med Vålerengas A-lag. Som kjent skal tidligere Strømsgodset- og Celtic-trener Ronny Deila overta hovedtrenerjobben etter denne sesongen. Nåværende trener Kjetil Rekdal blir sportslig leder. Men Deila er allerede involvert på treningene.

– Han er en veldig bra trener, og gir meg de tilbakemeldingene jeg trenger. Han sier ifra på riktig måte, forteller Kristoffer Hay.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags