– Spill på A-laget er ren bonus

Kreshnik Krasniqi ble tidenes yngste spiller i norsk toppfotball da han kom innpå for HBK mandag. Her i forbindelse med Statoils talentleir.

Kreshnik Krasniqi ble tidenes yngste spiller i norsk toppfotball da han kom innpå for HBK mandag. Her i forbindelse med Statoils talentleir. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kreshnik Krasniqi (14) debuterte og ble den yngste spilleren i norsk toppfotball da han kom inn for HBK i gårsdagens kamp mot Nest-Sotra.

DEL

Krasniqi, som er født i 2000, startet sin fotballkarriere i Heradsbygda utenfor Hønefoss. Han er utviklet i Hønefossakademiet og betegnes som en god teknisk ballspiller. Han er blant annet deltatt på fotballforbundets talentleir i Porsgrunn.

– Gir selvtillit

– Det var veldig moro å komme innpå og være involvert. Dette gir mer selvtillit. Jeg hadde bestemt meg for å gjøre ting best mulig og enkelt, vise meg fram på best mulig måte, sier Krasniqi til NTB.

Talentet kom inn fire minutter før slutt da Hønefoss sikret tre poeng og klatret vekk fra jumboplassen i 1. divisjon.

– Jeg forventet ikke å få debuten i dag (mandag), men fikk beskjed på lørdag om at jeg skulle være med A-laget til Bergen. Egentlig skulle jeg spilt NM-kamp for G16-laget vårt, sier stortalentet.

SLIK VAR KAMPEN MINUTT FOR MINUTT: Nest-Sotra-HBK

Drømmer om Barcelona

Siden han er på HBKs B-liste, kan han bare spille tre seriekamper uten å bli tilbudt proffkontrakt.

– Ambisjonene er å gjøre det best mulig utover i sesongen, men spill på A-laget er ren bonus, sier Krasniqi.

– Hvordan vil du beskrive deg som spiller?

– Jeg er en fyr med vilje, som ønsker å vinne alle dueller. Jeg setter meg nye mål hver eneste dag. Mine styrker er vel at jeg er god til å orientere meg og er pasningsdyktig. Det handler om å gjøre ting enkelt, sier gutten fra Heradsbygda.

Han ble den yngste spilleren i norsk toppfotball med innhoppet.

– Det er morsomt det. Ikke noe jeg tenker veldig på, men det er positivt å være den yngste, absolutt, sier Hønefoss-talentet.

– Noen utenlandsdrømmer?

– Favorittlaget mitt er Barcelona. Det er jo en liten drøm å spille der, ler mandagens førstelagsdebutant.

Forbundet måtte si ja

Sportssjef Rolf-Magne Walstad er glad Norges Fotballforbund sa ja til at 14-åringen ble satt på klubbens B-liste.

– Vi satte ham på B-listen tidlig i vinter. Men NFF måtte gå noen runder med seg selv om det var greit, og det var det heldigvis. Moro med enda en ung spiller fra distriktet, sier Walstad.

LES OGSÅ: – Jeg er like optimistisk og dum som alltid

– Hentet ham på lekeland

HBK-trener Rune Skarsfjord var i det humoristiske hjørnet etter at han slapp til Krasniqi.

– Vi hentet ham på Leos lekeland før kampen, humret Skarsfjord.

– Vi har en av de minste troppene i 1. divisjon og hadde mange spillere. Vi hadde med oss hele B-listen til Bergen. Jeg var ikke betenkt, for han er et stort talent. Jeg måtte bytte ham inn og spare noen av de andre på B-listen til senere kamper, sa Skarsfjord.

Det var takket være Kevin Beugre to kjappe mål for pause, og Alexander Grovens frisparktreff elleve minutter etter pause som sikret en etterlengtet seier for Rune Skarsfjords mannskap. Steffen Skålevik som nærmest som vanlig for Nest-Sotras trøstemål.

– Vi hentet ham på Leos lekeland før kampen, humret Skarsfjord.

– Vi har en av de minste troppene i 1. divisjon og hadde mange spillere. Vi hadde med oss hele B-listen til Bergen. Jeg var ikke betenkt, for han er et stort talent. Jeg måtte bytte ham inn og spare noen av de andre til senere kamper, sa Skarsfjord.

B-listede spillere kan kun brukes i tre kamper uten å få A-kontrakt.

– Han koste seg utpå der og klarte seg godt i de minuttene han var ute der. Dette var god læring. Vi spiller med mange unge og lokale spillere. Da smakte seieren enda bedre, sa Skarsfjord.

(©NTB)

Artikkeltags