Kolehmainen på vei hjem til Finland

Toni Kolehmainen har spilt sin siste HBK-kamp. Han drar til finske HJK Helsinki.

Toni Kolehmainen har spilt sin siste HBK-kamp. Han drar til finske HJK Helsinki. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den finske toppklubben HJK Helsinki melder at de har sikret seg HBKs finske midtbanespiller Toni Kolehmainen. Spilleren skal være klar for klubben umiddelbart.

DEL

På klubbens nettsted opplyser HJK Helsinki at Kolehmainen har signert en kontrakt for 2015- og 2016-sesongen.

Toni Kolehmainen selv sier dette til HJKs hjemmeside:

– Følelsen er kjempegod. Jeg drar til HJK svært motivert og sulten på suksess.

Håpet det ikke skulle skje

Bakgrunnen for at Toni Kolehmainen forsvinner midt i sesongens travleste kampmåned for Hønefoss, henger sammen med at det finske overgangsvinduet følger en annen syklus enn det norske. I Finland ble vinduet først lukket onsdag kveld 6. mai.

Dette var en mulighet vi ikke håpet skulle komme. Vi håpet overgangsvinduet skulle gå forbi. Men vi fikk en henvendelse tirsdag, sier sportssjef Rolf-Magne Walstad.

Lønnsadel

Walstad er tydelig på at de rent sportslig gjerne skulle beholdt den finske landslagsspilleren. Men styret i HBK valgte enstemmig å la spilleren gå, etter en helhetsvurdering.

Men som en av de få gjenværende spillerne fra årene i eliteserien, har Toni Kolehmainen vært blant lønnsadelen i klubben.

Frigjorte lønnsmidler vil garantert komme godt med i en slunken klubbkasse.

Som et resultat av den skuffende sesongstarten, både for alle våre supportere og oss som klubb, har vi allerede en svikt i våre budsjetterte tilskuer- og salgsinntekter. Dette kommer på toppen av en fra før av utfordrende økonomisk situasjon. For at vi ikke skal risikere å gå på en økonomisk smell senere i år, må vi derfor vise ansvarlighet gjennom å kontinuerlig vurdere vårt totale kostnadsbilde, sier styreleder i HBK toppfotball, Morten Woldsdal.

Han forteller at de ikke får noen overgangssum for Toni, men har avtalt en meget god såkalt videresalgsklausul samt bonuser ved sportslig suksess for HJK. På kort sikt er dermed den økonomiske effekten av dette for klubben en ren lønnsbesparelse for HBK. Woldsdal sier Kolehmainen har vært den høyest lønnede spilleren i A-lagsstallen.

Åpner muligheter for andre

Vi skjønner meget godt at mange utfra rene sportslige vurderinger vil stille spørsmålstegn ved denne beslutningen. Da vi nå plutselig fikk muligheten til å spare alle disse pengene, følte imidlertid vi i toppfotballstyret at det var vår plikt til å gjøre dette for å opptre ansvarlig i forhold til våre økonomiske realiteter. Etter toppfotballstyrets syn, har vi en sterk nok A-lagsstall til å kunne kjempe om plassene i den øvre halvdelen av tabellen også uten Toni. Og så er det jo slik at dette åpner muligheter for andre spillerne som ikke har fått så mye spilletid i år, ser Woldsdal.

Kolehmainen skulle i utgangspunktet starte på benken i onsdagens cupkamp mot Raufoss, men ble kort tid før kampen strøket fra laglisten.

Toni Kolehmainen hadde kontrakt med Hønefoss ut 2015-sesongen.

Artikkeltags