- Klimaet var et sjokk for meg

Snø og iskaldt vær ble en stor overgang for den unge brasilianeren Davy Silva.

Snø og iskaldt vær ble en stor overgang for den unge brasilianeren Davy Silva. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Hjemlengselen ble for stor for Davy Silva (18). I dag ble han løst fra treårskontrakten med HBK.

DEL

Allerede i morgen, tirsdag, reiser han hjem til Brasil.

En drøm i oppfyllelse

Det har vært en tøff vinter for det unge balltalentet fra Rio de Janeiro.

Iveren etter å bli profesjonell fotballspiller tok overhånd under et besøk i Norway Cup i fjor, og Davy fikk oppfylt drømmen sin ved å signere en treårskontrakt med Hønefoss Ballklubb.

Tungt etter hjemmeferie

I vinter ble drømmen snudd til et mareritt for den unge brassen. Det var tungt for unggutten å vende tilbake til Norge i desember etter ferien hjemme i Brasil.

Den tøffe vinteren i Norge satte sine spor. Hjemlengselen ble for stor.

Ikke klart å holde fokus

- Jeg savner livet i Brasil. Jeg fant meg aldri helt til rette her i Norge, og oppholdet her i vinter har vært mye preget av hjemlengsel. For å spille bra må du være fokusert på fotball. Det har jeg ikke klart, sier Davy til Ringerikes Blad.

- Klimaet var et sjokk

I dag, mandag, tok en tydelig preget unggutt avskjed med kameratene i klubben.

- Klubben har gjort alt jeg ønsket, og jeg har fått mange gode venner. Jeg har mye å takke både klubb og spillere for. Men klimaet var et sjokk for meg. I tillegg savner jeg familie og venner, sier Davy.

Vil pleie familien

I morgen reiser han hjem til Brasil.

- Jeg har ingen planer. Bare være hjemme og pleie forholdet til familie og venner. Kvitte meg med hjemlengselen, sier Davy Silva.

- Han måtte slippes

Dette betyr at Ole Bjørn Sundgot mister en spiller på treningsfeltet. Silva har ennå ikke spilt i 1. divisjon, men var mer regnet som et langtidsprosjekt for Sundgot og toppspillerutvikler Håkon Wibe Lund.

- Vi må regne med at slikt skjer når vi henter en ung gutt fra den andre siden av jorda. Når trivselen ikke er til stede, er det bare å bruke sunn fornuft. Han måtte slippes hjem igjen, sier Sundgot.

- Kynisk utnyttelse

Brasilianerens overgang til HBK skapte mye bråk. Blant annet kom det reaksjoner fra Karanba, prosjektet som tidligere Lyn-spiller Tommy Nilsen har gående i Brasil.

Nilsen og hans samarbeidspartnere mente Hønefoss Ballklubb og agentbyrået Go On drev kynisk utnyttelse av unge fotballtalenter fra fattige kår da de skrev kontrakt med Silva.

- En god familie

- Det er viktig å understreke at Silva ikke kommer fra fattige kår. Han kommer fra en middelklassefamilie, der faren er prest. HBK slipper ham ikke tilbake til slummen i Rio. Han har en god familie å reise hjem til, påpeker Ole Bjørn Sundgot.

Artikkeltags