Gå til sidens hovedinnhold

Kampklar mot KIL?

Artikkelen er over 10 år gammel

Erik "Panzer" Hagen kan komme til å friskmelde seg selv til hjemmekampen mot Kongsvinger søndag.

Torsdag formiddag trente "Panzer" med laget i en halvannen times intensiv treningsøkt. Det virket bra. "Panzer" taklet så det gnistret - slik vi kjenner ham fra glansdagene i Vålerenga, Zenit og landslaget.

Erik "Panzer" Hagen er en rutinert herremann. Han er nokså sikker når han skal beskrive Hønefoss Ballklubbs vanskelige seriestart i Tippeligaen.

- Selvtillit. Det går på manglende selvtillit. Jeg har vært med på dette flere ganger, og det mentale er helt vesentlig i all toppidrett. Ikke bare fotball, sier "Panzer".

Noe av årsaken til svikten av selvtillit i HBK-mannskapet tilskriver han de tidlige baklengsmålene i de tre siste kampene.

- Det er jo det verste som kan skje. Før kampen er spillerne enige med hverandre om å angripe, og så kommer det en baklengs med en gang. Du kan tenke deg selv hva dette gjør med spillerne der ute, sier Hagen, mens han gnir seg på hofta.

Fortsatt er han ikke hundre prosent restituert etter operasjonen og en lang restitusjonstid. En mye lengre restitusjonstid enn han var forespeilet, etter å ha blitt operert i september i fjor.

- Operasjonen ble mye større enn legene mente den skulle bli. De fant vel en hel del gruff der inne. Jeg gikk for operasjon fordi legene sa det var en operasjon som ville ta en time, og at jeg etterpå ville være tilbake på banen i månedsskiftet november/desember. Operasjonen tok fire timer, og nå er det april. Fortsatt har jeg ikke spilt en kamp, sier en litt frustrert Hagen til Ringerikes Blad.