- Jeg spiller der jeg får best betalt

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Bosman-spiller Umaru Bangura jaktes av Brann. Er bergensklubbens lønnstilbud bedre enn det han får av HBK, er 23-åringen klar på hvem han velger.

DEL

Umaru Bangura er en ettertraktet mann på overgangsmarkedet. 23-åringen fra Sierra Leone kan gå gratis fra Hønefoss Ballklubb etter denne sesongen, og Brann har lagt seg langflate etter balleleganten.

Bangura selv bekrefter da også at hans agent er i kontakt med Brann.

- Selv har jeg bare snakket med Brann i fire minutter på telefon. De ringte meg mens jeg trente, så jeg kunne ikke snakke mer med dem. Resten tar min agent seg av, og jeg vet det foregår samtaler, sier Bangura til Ringerikes Blad.

LES OGSÅ: Brann-interesse for Bangura

Mange ut

Brann har kvittet seg med mesteparten av midtbanespillerne sine. Jan Gunnar Solli har reist til New York Red Bulls i USA. Petter Vaagan Moen til Queens Park Rangers i England og Eirik Bakke har forlatt de røde til fordel for svart og hvitt på hjemplassen Sogndal.

- Jeg vet ikke ennå. Jeg spiller der jeg får best betalt neste sesong, sier Bangura. Han ber om å ikke bli oppfattet som arrogant når han sier det på den måten.

- Jeg har vært her i fem år nå og føler at jeg bidratt mye. Når du har vært i en og samme klubb i fem år, uten at det har skjedd så store forandringer på en del viktige ting for meg, så må jeg vurdere andre klubber. Og pengene er viktig i så måte, fastslår 23-åringen.

Ferdig kontrakt

Hønefoss Ballklubb har et ferdig utarbeidet kontraktsforslag liggende i skapet på klubbhuset - som bare mangler Banguras underskrift. En signering, og Bangura er HBK-spiller i minst to år til, men dersom Hønefoss skal bli en aktuell arbeidsgiver for Bangura i 2011, må først og fremst klubben berge plassen i Tippeligaen. Deretter må lønnstilbudet overstige det Brann kommer med. I tillegg er det en del sosiale ting som Bangura vil bedre.

- I tre år har jeg bodd på Ungdomsherberget i Idrettsparken. Det vil jeg ikke lenger. Jeg vil bo skikkelig - helst i en egen leilighet. Hønefoss Ballklubb må bidra mer til å gjøre hverdagen min mer komfortabel, sier Bangura bestemt.

Gi jernet

Uansett hva som blir utfallet av hans egen situasjon, lover Bangura å gi jernet i kvalifiseringen. Her skal det ikke spares på noe.

- Jeg skal gi alt for Hønefoss - uansett om jeg er Hønefoss-spiller neste år eller ikke. Det lover jeg. Jeg vil at Hønefoss skal beholde plassen i Tippeligaen, sier Umaru Bangura, som mener at HBK har 80 prosent sjanse til å redde plassen.

Bangura bekrefter at også andre klubber enn Brann er ute etter hans underskrift, men vil ikke si hvilke klubber det dreier seg om.

- Jeg kan ikke si mer nå. Det er fire klubber i tillegg til Brann, sier Umaru Bangura - med et smil.

Artikkeltags