- Jeg er ikke engstelig

Kevin Beugre finner ingen grunn til å klage over manglende spilletid. Han aksepterer at han til tider ikke har vært i HBKs tropp så langt i år. Ivorianeren sier han vet han er en god spiller, og benytte sjansen når den kommer.

Kevin Beugre finner ingen grunn til å klage over manglende spilletid. Han aksepterer at han til tider ikke har vært i HBKs tropp så langt i år. Ivorianeren sier han vet han er en god spiller, og benytte sjansen når den kommer. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kevin Beugre har kun vært innpå i en kamp så langt. Sist satt han på tribunen.

DEL

Kevin Beugre kom inn som en frisk vind i 2010, og fulgte flittig opp med nettsus i 2011. Etter den tid har det meste lugget. Spilletiden har gradvis blitt mindre, og scoringene enda sjeldnere vare. Denne sesongen har ivorianeren fått kjenne minst like mye på smaken av grå tribuneseter, som de blå på innbytterbenken. Slik var det også mot Sandefjord sist. På direkte spørsmål om hva han tenker om å se kampene fra tribunen, sier han dette:

- Ingenting. Jeg var ikke i troppen. Ikke noe problem.

- Har det vært frustrerende?

- Nei. Det er bare sånn i fotball noen ganger. Når du ikke spiller må du bare akseptere det. Jeg må bare jobbe hardere. Jeg vil få mine sjanser. Jeg vet at jeg er en god spiller. Jeg er ikke engstelig, sier Kevin Beugre som nekter å legge seg ned og gråte.

- Sliter defensivt

21-åringen er inne i siste året av kontrakten. Han bedyrer at han ikke har ofret framtiden en eneste tanke.

- Jeg vet virkelig ikke. Jeg tar bare steg for steg. Jeg kan ikke fokusere på at kontrakten går mot slutten. Jeg må bare levere så god innsats som mulig. Holde hodet nede på banen som jeg gjør, og komme på trening hver dag. Ikke tenke på at kontrakten går ut, sier han.

Trener Roar Johansen forklarer fraværet av den lille kjappe spissen i troppen slik:

- Kevin har vært gjennom en periode hvor han sliter spesielt defensivt. Nå begynner han å score mål. Så lenge han fortsetter med dét, og vi klarer å få ham til å forstå den andre veien også, er Kevin en spiller som selvfølgelig er vurdert på lik linje med andre.

- Spisser måles vel først og fremst på mål?

- Det kan du godt si. Men det er noe som heter spill og motspill. Også en spiss må være en god forsvarsspiller, svarer Johansen.

I en reservelagskamp i starten av uken viste Kevin Beugre målteft. Fire ganger sendte han ballen i nettet.

Skal behandles likt

Hvis Kevin Beugre til sommeren fortsatt ikke regnes som en førstelagsspiller, mener treneren det for ham som for andre i samme situasjon, vil være fornuftig å vurdere å gå til en klubb som kan garantere spilletid.

- Man har ikke godt av å sitte 30 kamper på benken, sier Roar Johansen.

HBKs daglige leder Rolf Magne Walstad er opptatt av hva som er spillers og klubbs beste.

- Finner vi sammen ut at tiden er inne for å se etter noe annet, er vi interesserte i å finne en løsning.

Walstad understreker at ivorianeren behandles på lik linje med de øvrige spillerne i klubben så lenge han er der.

Både Roar Johansen og Rolf Magne Walstad stresser det faktum at spisskonkurrent Roope Riski konsekvent har ekspedert ballen i mål denne sesongen. Finnen står med fem mål etter syv kamper. Noe som gir et scoringssnitt på 0,71 mål per kamp.

At Kevin Beugre flere ganger har vært utelatt fra benken, forklarer Walstad med at forsvarsrekken har vært skjør i sesongens første syv kamper. Tidvis har rekken vært så skjør at Roar Johansen har vært tvunget til å ha dobbel- og trippeldekning på benken.

Det er bare sånn i fotball noen ganger. Når du ikke spiller må du bare akseptere det. Jeg må bare jobbe hardere.

Artikkeltags