Når HBK tar den korte bussturen til Mjøndalen stadion i kveld, gjør spillere og trenere det med vissheten om at de er på formtoppen. Bærum har også 15 poeng, og Tromsø med sine 13 poeng har en hengekamp til å klatre forbi. Men poengfangsten står i sterk kontrast til de første 12 kampene. Da lød fasiten åtte poeng.

Bare Ull/Kisa og HamKam kunne vise til dystrere tall. Så kom Rune Skarsfjord og Frode Lafton inn som nye trenere.

- Møter favoritter

- Vi er fornøyde med poengene vi har sanket, men kan bli bedre på absolutt alt, sier Rune Skarsfjord.

Hovedtreneren sier han ser fram til å møte lag som i tur og orden han mener er klare favoritter.

- Greit utgangspunkt for oss. Da vet vi at dette er bonuskamper. Å ramle inn noen poeng i disse kampene vil være veldig godt å ta med seg, sier Rune Skarsfjord.

I tur og orden skal Hønefoss møte Mjøndalen (i kveld), Fredrikstad (søndag), og Tromsø (25. august). I tillegg kommer formlaget Bærum på besøk siste dagen i august.

HBK-treneren snakker mest om å ha nok poeng til å berge plassen.

- Tar vi med oss poeng fra Mjøndalen er det fantastisk bra. Gjør vi det ikke er det bare å snøre på seg skoene på søndag. Da er det heldigvis ny mulighet, sier han.

Fornøyd med de nye

Leiesoldat Kristoffer Larsen åpnet scoringskontoen sin på spektakulært vis søndag. Skarsfjord mener det bare er tilfeldigheter som gjør at askøystrilen ikke har funnet nettmaskene flere ganger for Hønefoss.

- Han spiller godt og bidrar mye. En viktig spiller å få inn. Det viktigste for Kristoffer er at han trives og har det bra, og blir trodd på. Da er det ikke mange grenser for hva han kan prestere, mener Skarsfjord.

Han er minst like fornøyd med måten han har kommet inn i gruppen. En annen rimelig fersk spiller, Abdoulaye Seck, ruvet i alle dueller i sin debut mot Kristiansund søndag. Debutanten lovet enda bedre spill i neste kamp. Sånt liker en trener å høre.

- Han er en klok og erfaren spiller. Det kommer nok til å bølge litt. Likevel en god tilvekst. Helt avgjørende å få inn rollespesialister i midten, sier Rune Skarsfjord.

Til kveldens Buskerud-derby må han klare seg uten Morten Hæstad som fikk sesongens femte gule kort i søndagen 1-0-seier. I tillegg er Alexander Groven usikker. Der blir det først tatt en avgjørelse i dag.