- Ikke ideelt med hjemmekamp først

Lennart Steffensen, Frode Lafton, Tor Øyvind Hovda og Kenneth di Vita Jensen er klare til morgendagens viktige hjemmekamp mot Fredrikstad.

Lennart Steffensen, Frode Lafton, Tor Øyvind Hovda og Kenneth di Vita Jensen er klare til morgendagens viktige hjemmekamp mot Fredrikstad. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Selv om HBK-gutta gjerne skulle spilt hjemme til sist, håper spillerne på å legge grunnlaget for fornyet Tippeliga-kontrakt på hjemmebane søndag.

DEL

- Vi har selvsagt trua på at vi skal kunne slå Fredrikstad over to kamper, men vi er nødt til å gjøre mesteparten av jobben på hjemmebane. Vi har ikke vært så gode på bortebane i år, så et bra resultat hjemme kan legge grunnlaget, sier Tor Øyvind Hovda.

Sammen med Lennart Steffensen og Frode Lafton tror HBK-spilleren på tette og jevne kamper, og Hovda håper at laget skal kunne vise seg fram for publikum i sesongens siste hjemmekamp.

- Vi vil gjerne vise oss fram hjemme og avslutte her på en bra måte. Nå handler det om å ofre alt over to kamper, og vi skal gjøre årsbeste på AKA Arena, sier en optimistisk Tor Øyvind Hovda.

Også Lennart Steffensen tror at hjemmekampen kan bli avgjørende, og aller helst ville midtbanespilleren byttet om på de kommende kampene. Fotballforbundet har trukket de to kampene i kvalikfinalen, og HBK måtte ta til takke med hjemmekamp først. Det synes Steffensen er alt annet en ideelt.

- Det beste hadde vært å avslutte med hjemmekamp, men nå får vi bare sørge for å holde tett bakover på AKA Arena i den første kampen. Vi har jo uansett to muligheter mot Fredrikstad, så kampen hjemme er ikke helt avgjørende, Steffensen.

Midtbanespilleren forteller at motivasjonen er på topp foran de to avgjørende kampene, og mener at det ikke spiller noen rolle hvordan kampen vinnes så lenge den vinnes.

- Vi skal gjøre alt for å vinne kampen og hvordan vi vinner den spiller ingen rolle. Det er to kamper igjen av sesongen og nå er det opp til oss selv, forteller Steffensen.

Også HBK-kaptein Frode Lafton nevner viktigheten av å holde nullen på hjemmebane når han ser fram mot de to avgjørende kampene. Årets spiller på RB-børsen tror laget hans kan få det vanskelig hvis de feiler på hjemmebane i den første kampen.

- Nøkkelen blir å holde nullen hjemme. Klarer vi det gjør vi jobben mye enklere for oss selv, sier HBK-kapteinen.

Midtstopperen er også opptatt av hvordan baneforholdene i Fredrikstad blir i torsdagens returkamp, og håper å unngå en banefadese slik HBK opplevde i årets siste bortekamp mot Sandefjord.

- Jeg håper baneforholdene i Fredrikstad blir gode. De har undervarme, og selv om de spiller på gress tror jeg det blir gode forhold. Jeg har hørt at de allerede fyrer godt for å varme banen, og Fredrikstad selv er jo tjent med gode forhold. Det er de som har det meste av trykket mot seg og der nede forventes det nok at de skal spille Tippeligafotball igjen, sier Frode Lafton.

Artikkeltags