- Håper ikke jeg har spilt min siste kamp for HBK

Tor Øyvind Hovda jubler etter å ha satt inn 2-2-målet mot Viking i sommer. Det kan bli lenge til han scorer i hvitt, grønt og svart.

Tor Øyvind Hovda jubler etter å ha satt inn 2-2-målet mot Viking i sommer. Det kan bli lenge til han scorer i hvitt, grønt og svart. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter mange runder i tenkeboksen takket Tor Øyvind Hovda ja til allsvenskalaget Kalmar.

DEL

- Det var helt rett timing for meg. Jeg kunne ha angret resten av livet dersom jeg hadde sagt nei til dette tilbudet, sier Tor Øyvind Hovda til Ringerikes Blad.

7. januar møter han til sin første Kalmar-trening. Kalmar FF ble nummer fire i Allsvenskan denne sesongen, og for litt over to uker siden kom klubbens henvendelse via agent Mike Kjølø.

- Jeg hadde mange runder i tenkeboksen etter at jeg var på besøk i klubben for to uker siden. Hønefoss har betydd mye for meg, og jeg er veldig glad i klubben. Det var et vanskelig valg, men jeg følte at nå var rett tidspunkt, sier Hovda.

LES OGSÅ: - Trengte et miljøskifte

Skuffet

24-åringen har sju sesonger bak seg i A-laget til HBK, og spilt 139 offisielle kamper. Siste sesong var han kaptein.

Niels Røine hadde håpet å få beholde Hovda, og er skuffet over at kapteinen nå forlater klubben.

- Vi er veldig skuffet over at Tor Øyvind forlater oss, men vi har all respekt for at han gjør det. Gjennom samtaler har vi forsikret Hovda om at han ville bli en sentral skikkelse i vårt lag – både på og utenfor banen. Derfor er vi selvsagt skuffet, sier Røine.

Tre nordmenn

Kalmar har tre nordmenn i laget per dags dato. Hovda blir den fjerde. Fra før har laget sikret seg Lars Cramer (eks Godset), Bjørnar Holmvik (eks Sandnes Ulf) og Mats Solheim (eks Sogndal).

- Det er veldig bra, og jeg likte det jeg så da jeg var på besøk. Jeg møtte både klubbdirektøren og sportsdirektøren da jeg var der borte, forteller Hovda.

Kalmar får ny trener foren neste sesong. Hans Eklund trente Falkenberg opp til Allsvenskan denne sesongen. Nå blir han trener for Kalmar, laget som endte på 4. plass i årets allsvenska.

Vil utvikle seg

Hovda ser på klubbskriftet som et steg videre. En arena å utvikle seg på.

- For det første følte jeg nå at jeg trengte et miljøskifte. Jeg føler også at jeg kan ta et sportslig steg videre ved å gå til en svenske klubb. For meg var dette rett vei å gå, sier Hovda.

Bedre lønn får han også.

- Men lønna var ikke det viktigste for meg, selv om jeg vil tjene litt bedre i Sverige. Svensk fotball er en fin arena, fastslår Hovda.

Han presiserer at det å ikke ha familie å ta hensyn til, også gjør det lettere å flytte nå. Hovda flytter til Kalmar rett over nyttår, og møter på sin første trening 7. januar.

- Dette var ikke noe lett valg, men jeg håper jeg en gang i framtiden kan komme tilbake. Jeg håper jeg ikke har spilt min siste kamp for HBK, sier Tor Øyvind Hovda.

- Selvsagt er han velkommen tilbake, dersom han er god nok. Det skal ikke stå på noe annet, sier styreleder Niels Røine til Ringerikes Blad.

- Håpet han skulle bli lenge

- Vi ønsker Tor Øyvind lykke til i fremtiden. Men vi synes det er forferdelig trist at han drar. Han er en spiller vi hadde håpet skulle bli i mange år, sier Eirik Halvorsen i Fosseberget.

- Han var den eneste som kunne bli en kontinuitetsbærer, som har gått gradene hele veien i klubben. Nå står vi uten en tydelig kapteinsperson i HBK, sier Halvorsen.

- Tor Øyvind er en kjempefin fyr, og en solid type. Han presterer på et jevnt og høyt nivå. Vi skjønner at Kalmar vil ha ham, sier Halvorsen.

Han er frustrert over at så lite er avklart i HBK etter nedrykket.

- Mange snakker om at «nå må det skje noe», men det er ikke noe nytt. Vi har bare mistet folk, og ikke fått. Slikt påvirker entusiasmen - og helt sikkert salget av sesongkort foran neste sesong, sier Eirik Halvorsen.

Artikkeltags