Roar Johansen er signert som ny trener for Hønefoss BK i 2014. Det bekrefter sport- og utviklingssjef Rolf Magne Walstad til Ringerikes Blad fredag.

Johansen trente Sarpsborg 08 opp til Tippeligaen to ganger.

I år har Johansen vært trener i Ullensaker Kisa. Laget endte på 9. plass i 1. divisjon. Johansen får trolig med seg Luis Berkemeier som assistenttrener. Berkemeier har vært ansvarlig for ungdomssatsingen i Hønefoss Ballklubb de siste to sesongene i Leif Gunnar Smeruds periode som hovedtrener i HBK. Det føres samtaler med Berkemeier, men ingenting er ennå avklart i forhold til denne posisjonen.

Det har vært mange og lange samtaler mellom Hønefoss Ballklubbs Rolf Magne Walstad, Roar Johansen og, etter hvert Ull/Kisa. Johansen hadde ett år igjen av kontrakten med Ull/Kisa, menden har han forhandlet seg ut av sammen med Hønefoss Ballklubb.

Johansen har én sesong som trener på øverste nivå i Norge da han ledet Sarpsborg 08 i Tippeligaen 2011.

Han førte Sarpsborg 08 til to opprykk til Tippeligaen i sin tid som hovedtrener der. For dette ble han blant annet kåret til Årets trener i 1. divisjon 2010 av nettstedet Tips.

Høsten 2012 ble det klart at han ikke fikk fortsette som trener i Sarpsborg 08, på tross av at laget rykket opp til Tippeligaen 2013.

Roar Johansen har også tidligere vært junior- og keepertrener i Moss, og han har vært en veldig populær fotballtrener hos fansen i de nevnte klubbene.

Kan Roar Johansen klare å sende HBK opp igjen i Tippeligaen? Si din mening under artikkelen!