Gå til sidens hovedinnhold

Groven til Sarpsborg 08

Artikkelen er over 6 år gammel

HBK bekrefter overgangen, men vil ikke ut med overgangssummen.

Til HBKs hjemmeside opplyser sports- og utviklingssjef Rolf-Magne Walstad at de to klubbene har forhandlet en ukes tid, og at avtalen ble inngått tirsdag.

– Alexander gjennomgikk onsdag morgen medisinsk test, og signerer 2,5 årsavtale for TL-klubben onsdag formiddag, skriver HBK.

– Vi mister en flott gutt, en god spiller og en som var med og bidro til kontinuitet i klubben, sier sportssjefen.

– HBK er i en krevende situasjon, og samtidig som Alexander har ambisjoner om spill i tippeligaen – har vi en økonomisk situasjon som krever at det gjennomføres også "upopulære" tiltak, avslutter Walstad.

I Sarpsborg blir Alexander Groven gjenforent med tidligere HBK-spiller Kamer Qaka.

På direkte spørsmål fra Ringerikes Blad om denne overgangen frigjør midler til å forsterke HBK-troppen i sommer, svarer Walstad:

– Det er for tidlig å si. Jeg har løpende dialog med styret, og kan kanskje si noe om noen dager.

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 sier til Sarpsborg Arbeiderblad at han er veldig fornøyd med signeringen av Groven. 

– Han kompletterer troppen vår og styrker konkurransesituasjonen. Han er en anvendelig spiller med bra fysikk og en veldig bra venstrefot. Det er et pluss at Alexander er norsk og er tross sin lange erfaring fortsatt i starten av karrieren sin, sier Berntsen til sa.no.

Alexander Groven hadde bare kontrakt med Hønefoss ut denne sesongen. For å sikre å få penger for den tidliger U21-landslagsspilleren måtte dermed klubben i dette overgangsvinduet.

Hønefoss møter bunnkollega Fredrikstad borte på søndag.

Kommentarer til denne saken