Frode Lafton overtar som hovedtrener i Hønefoss Ballklubb (HBK) etter René Skovdahl, som blir assistenttrener i den israelske toppserieklubben Maccabi Haifa F.C.

Det opplyser HBK i en pressemelding torsdag formiddag.

Frode Birkeland skal fortsette som assistent-/ keepertrener.

– Unner ham det

Styreleder i HBK, Knut Kjær Berntsen, forklarer i pressemeldingen at HBK for kort tid siden en forespørsel fra Maccabi Haifas norske sportsdirektør, Tor-Kristian Karlsen, som ønsket seg René som ny assistenttrener.

– Selv om vi svært gjerne skulle ha beholdt René som hovedtrener i HBK, unner vi ham virkelig den spennende, karrieremessige muligheten som han nå har fått i Maccabi Haifa. Vi takker derfor René for strålende innsats i HBK og ønsker ham lykke til i sin nye klubb.

Allerede til helgen, når HBK møter Nardo i Trondheim, er det med Lafton og Birkeland som team.

Forlater med tungt hjerte

– Jeg har hatt to innholdsrike, utfordrende og svært hyggelige år i HBK. Det er med tungt hjerte at jeg nå forlater spillerne, det øvrige trenerapparatet og støtteteamet, klubben og alle supporterne, sier Skovdahl i pressemeldingen.

Han opplyser videre at henvendelsen fra Maccabi Haifa var imidlertid et tilbud som han ikke kunne si nei til.

– Jeg er svært takknemlig for at HBK var villige til å løse meg fra kontrakten halvannet år før tiden. HBK vil være i svært gode hender under ledelse av de to Frodene, som jeg har hatt et meget godt samarbeid med. Jeg er sikker på at de og spillerne sammen vil nå sesongens målsetning om beholde plassen i 2. divisjon med god margin. Lykke til videre, jeg kommer til å savne tiden i HBK, sier René Skovdal i pressemeldingen.

"Mr. HBK"

– Når vi først skulle være så uheldige å miste René midt i sesongen, er vi svært heldige som har et så kvalifisert trenerteam som kan overta. Både Frode L. og Frode B. har virkelig vokst med treneroppgavene som de hittil har hatt i klubben, sier styreleder Berntsen. Og legger til at både resten av styret og han selv er overbevist om at de kommer til å føre HBK-skuta videre på en svært god måte.

– Det faktum at Frode Lafton i hele Ringeriksregionen er anerkjent som Mr. HBK, er heller ingen ulempe i denne forbindelse, fremholder Knut Kjær Berntsen.

Ydmyk og entusiastisk

Frode Lafton opplyser at han har satt stor pris på samarbeidet med René, og synes at det er synd at dette nå er slutt.

– Jeg har imidlertid stor forståelse for hans valg, dette er en mulighet som han virkelig fortjener. Samtidig er jeg takknemlig for tilliten som nå er blitt vist meg fra styret, og jeg går løs på oppgaven som hovedtrener både med ydmykhet og særdeles stor entusiasme. Jeg kan forsikre alle HBK-supportere om at den andre Frode og jeg, sammen med spillerne, skal gjøre alt som står i vår makt for at det forhåpentligvis skal bli mange gode fotballopplevelser på AKA arena fremover, sier Frode Lafton i pressemeldingen.