Enkelt valg da han ble fristilt

Henrik Kildentoft var leiesoldat for Hønefoss hele vårsesongen. Tidligere denne uken ble han fristilt fra sin kontrakt med Haugesund, og satte straks kursen mot Hønefoss.

Henrik Kildentoft var leiesoldat for Hønefoss hele vårsesongen. Tidligere denne uken ble han fristilt fra sin kontrakt med Haugesund, og satte straks kursen mot Hønefoss. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Den siste tiden i Haugesund ble spesiell for Henrik Kildentoft. Da klubben fristilte ham denne uken, var neste stoppested opplagt.

DEL

Henrik Kildentoft er en fornøyd mann. Han er tilbake i Hønefoss. Klubben han var utlånt til i vår. Nå er han tilbake, og skal i hvert fall spille hele høstsesongen for HBK, etter et kort opphold i Haugesund.

- Følte at det var det riktige, da muligheten kom etter bruddet med Haugesund. Da var jeg faktisk ikke i tvil, forteller dansken.

Onsdag ble han fristilt fra sin kontrakt med Haugesund. Bare dager tidligere satt han på benken mot Start.

- De spurte om jeg ville være i troppen. Det ville jeg gjerne. Så sa de til meg at det faktisk var en god mulighet for at jeg skulle starte. Det kom litt brått på meg. Men det ble ikke noe spilletid, selv om jeg varmet opp i hele 2. omgang, sier Henrik Kildentoft.

Lover full gass

Selv om avslutningen på oppholdet i Haugesund trygt kan omtales som spesiell, har Kildentoft lenge skjønt at tiden i Haugesund har gått mot sin slutt. I vinter ønsket klubben å lytte til bud, og lånte ham etter hvert ut. Nå er Henrik Kildentoft er klar for sitt andre opphold i Hønefoss.

- Jeg klar til å spille. Jeg er klar til å gi full gass. Men vi får se om jeg har nok gass til 90 minutter, sier han.

På tampen av vårens låneopphold fikk Kildentoft med seg starten på oppturen for Hønefoss. Men han mener å se ytterligere energi nå.

- Det kommer av seire på banen. Jeg har sett kampene på tv, og det ser ut som de har fortsatt den tendensen Rune kom med, sier han.

Slipper til svært lite

Morgendagens motstander skulle i likhet med Hønefoss kjempe i toppen av 1. divisjon denne sesongen. Bryne ligger under nedrykksstreken.

- Vi skal prestere en god kamp, så får vi se hva vi får med oss. Vi dro til Sotra og visste det kom til å bli tøft, og vant der også. Alt er mulig. Dette handler mest om oss selv, sier trener Rune Skarsfjord.

Han sier det viktigste i kampen mot Bryne er å være så konsentrerte og dedikerte i oppgavene som de har vært til nå. Der har spillergruppen imponert Skarsfjord.

Til Jæren reiser Hønefoss med tre strake seire, to av dem uten baklengsmål.

- Veldig gøy. De der bak er opptatt av det. Vi har sluppet til fryktelig lite sjanser imot oss. Det er imponerende når har holdt på såpass kort tid på denne måten, sier treneren.

Morten Hæstad er overrasket over at Bryne sliter denne sesongen. Han synes de har et bra lag.

- Det er en vanskelig bortekamp, og vi vet det kommer til å bli en fight. Men vi har hatt noen gode erfaringer blant annet mot Nest-Sotra. Så det trenger egentlig ikke å bli så ulikt den kampen, sier Morten Hæstad.

Innsats og defensiv trygghet. Ifølge Hæstad er det ingrediensene som har bidratt til å snu resultatene for Hønefoss.

- Vi slapp til én målsjanse mot Nest-Sotra. Det gir oss selvtillit å se at det funker, sier han.

Sisteskanse Lukasz Jarosinski tror ikke noen av spillerne blir selvtilfredse av de siste ukenes oppsving i form.

- Vi ser framover og ønsker å vinne flere kamper, sier han.

Mot Bryne må Hønefoss klare seg uten ballsentralen Toni Kolehmainen. Finnen soner karantene med tre gule kort.

Artikkeltags