Blir ikke med HBK videre

HBK har terminert sin avtale med Paul Obiefule.

HBK har terminert sin avtale med Paul Obiefule. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Etter to sesonger i hvitt, svart og grønt er Paul Obiefule løst fra sin kontrakt med HBK.

DEL

Midtbaneeleganten Paul Obiefule får ikke lov å være med Hønefoss BK opp i eliteserien. HBK og Obiuefule er enige om å avslutte samarbeidsforholdet, og etter det Ringerikes Blad erfarer har Obiefule blitt kjøpt ut av kontrakten han har med klubben. Daglig leder i HBK Rolf-Magne Walstad bekrefter at Obiefule er ferdig som HBK-spiller, men ønsker ikke å kommentere innholdet i avtalen mellom klubben og Obiefule.

–Det stemmer at vi har terminert avtalen vi har med Paul, men innholdet i avtalen blir mellom oss, sier Walstad.

Kostbar mann

Obiefule ble signert foran HBKs første sesong i eliteserien noensinne, og har vært en kostbar spiller for HBK i tiden han har kledd seg i den hvite, svarte og grønne drakta.

– Paul ble signert foran sesongen 2010 i Tippeligaen, og kontraktene hans gjenspeiler dette, sier HBK-sjefen.

Selv om innholdet i avtalen ikke er kjent, er det klart at Obiefule er HBK-spiller fram til 31.12.2011, men vil være på utlån til Lillestrøm i denne perioden.

– Paul lånes ut til LSK fram til da, og etter dette er han fristilt fra Hønefoss BK, bekrefter Rolf-Magne Walstad.

Totalvurdering

HBK-trener Leif Gunnar Smerud sier at det ligger en totalvurdering både på det sportslige og økonomiske planet bak avgjørelsen om ikke å ha med Obiefule opp i eliteserien neste år.

– Sportslig sett gjorde Paul en OK jobb for oss i vårsesongen, men vi så at vi ikke ble særlig svekket da han forsvant. Vi har gode spillere i den posisjonen han brukes, og det er jo heller ingen hemmelighet at han også var en dyr mann for klubben, sier Smerud.

Det har ikke lykkes Ringerikes Blad å komme i kontakt med Paul Obiefule for en kommentar, men senest i forrige uttalte han til avisen at han gledet seg til å komme tilbake til HBK og spill i eliteserien dersom han ikke fikk en videre avtale med Lillestrøm.

Artikkeltags