Andreas Lie imponerte på HBK-trening

Andreas Lie (22) har spilt 23 kamper for Aalesund i Tippeligaen, men har aldri følt hundre prosent tillit fra klubben. Nå vil den tidligere U21-landslagskeeperen forsøke seg i HBK.

Andreas Lie (22) har spilt 23 kamper for Aalesund i Tippeligaen, men har aldri følt hundre prosent tillit fra klubben. Nå vil den tidligere U21-landslagskeeperen forsøke seg i HBK. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

- Jeg fikk aldri den tilliten jeg ønsket meg, sier 22-åringen om tiden i Aalesund. Nå ønsker han seg til Hønefoss.

DEL

Tidligere U21-landslagskeeper Andreas Lie er brennaktuell for HBK. Denne uka har 22-åringen trent med HBK - og gjort et solid inntrykk.

Fikk ikke bli i AAFK

Andreas Lie har spilt 15 U21-landskamper for Norge, og regnes som et av de største keepertalentene i norsk fotball. Likevel ønsket ikke Aalesund og Kjetil Rekdal å beholde spilleren, som nå har blitt 22 år.

Men Andreas Lie er meget bestemt på at han ikke er bitter på verken enkeltpersoner eller Aalesund FK for den avgjørelsen.

- Nei, overhodet ikke. Jeg har et godt forhold til alle i Aalesund, men følte nå at det var på tide å komme seg videre. Det er derfor jeg er her, sier Lie til Ringerikes Blad.

- Fikk aldri den tilliten jeg ønsket meg

Han har seks sesonger bak seg hos cupmesteren fra i fjor, men keepertalentet som har trådt barnefotballskoene i distriktsklubben Herd, og som kom til Aalesund som 16-åring, fikk aldri den helt store tilliten.

- Jeg spilte fem kamper i 2007-sesongen, 15 kamper i 2008 og bare tre kamper i fjor. Samtlige kamper i Tippeligaen Jeg fikk vel aldri den tilliten jeg ønsket meg, og derfor ble klubben og jeg enige om at jeg kunne prøve meg et annet sted, sier Lie.

Ikke imponert

Morten Bakke er keepertrener i Hønefoss Ballklubb. Han er smertelig klar over hvor få gode keepere som er fostret opp i norsk toppfotball de senere årene. Han ønsker ikke å kritisere Aalesund for valget om ikke å satse på å videreutvikle en ung og talentfull keeper som Lie, men lar det skinne gjennom at han ikke er imponert over AAFKs prioritering. Andreas Lie er i tillegg lokal.

For Andreas Lie har nemlig opptrådt som en meget rutinert herremann bakerst i forsvar på treningsfeltet, og gitt Morten Bakke noe å tenke på.

Flere om beinet

Solid innsats over flere dager lar seg høre, og i løpet av neste uke skal Bakke har tatt en avgjørelse på hvem som blir den tredje keeperen i HBK.

For sammen med Andreas Lie har også Kim Deinoff vist hva han kan. Løv Ham-keeperen har også tidligere spilt for Aalesund, i tillegg til Raufoss og Hødd og Skeid. Tidligere har Øyvind Bolthof vist sine keeperkunster på HBK-treningsfeltet.

- Alle har gjort et positivt inntrykk. Fine typer med gode keeperferdigheter. Vi skal ta en avgjørelse på dette i løpet av neste uke. Vi kan ennå ikke si hva vi ender på, sier Morten Bakke.

Artikkeltags