Organisasjonen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) har mange ganger vist at de sprer ulovlige, hatefulle ytringer som kan føre til vold.

Derfor ville det etter vår mening vært på sin plass å si nei til arrangementet. Men de har fått lov til å holde det.

LES OGSÅ: SIAN-markering får kommentarfeltene til å koke: – La de stå der på et folketomt torg

Ytringsfrihet er heldigvis en grunnleggende rettighet vi har i Norge. Men den kan selvfølgelig misbrukes, slik noen ofte gjør.

En lov som forbyr

Derfor har vi en lov som forbyr offentlige utsagn som «forhåner, fremmer hat, forfølgelse eller ringeakt på grunn av religion eller livssyn.»

I Kristiansand for en stund siden ble SIAN anmeldt for å kalle muslimene for «seksualpredatorer og «morderzombier» fra talerstolen. Anmeldelsen ble henlagt av politiet i Agder, en pussig lovforståelse!

Forrige gang SIAN var i Hønefoss, prøvde de å få i gang angrep mot seg. Eksempel fra talerstolen: «Pass dere, jenter, dere kan bli voldtatt av de muslimske guttene!», som ble ropt til noen unge jenter som passerte.

Klarte å beherske seg

Like ved sto det noen muslimske gutter, og de klarte å beherske seg!

Det var jammen trist for den hylende damen på talerstolen. SIAN vil gjerne være martyrer. Da får de masse oppmerksomhet på budskapet sitt. tutte

Guttene fikk etterpå ros fra politiet.

Det letteste i verden er å tråkke nedover, å kritisere og forhåne minoriteter, flyktninger eller folk med andre religioner. Slik får man fram hvor mye bedre man er selv.

Viktig også å være kritisk

Naturligvis er det viktig å kunne være kritisk mot flyktninger og andre minoriteter også. Men man må klare å se forskjell på kritikk og hatefull mobbing!

Det kan faktisk gå riktig ille til slutt. Utøya er et trist eksempel.

Snu ryggen til!

Historisk sett har folkemord alltid vært forberedt med kampanjer fulle av forhånelser og fremmedhat. Det vil være mange Breivik - typer som tar saken i egne hender dersom hatet blir sterkt nok i et samfunn.

Derfor, kom og snu ryggen til dette arrangementet!