Gå til sidens hovedinnhold

Har drevet tre gratis-tilbud gjennom pandemien: – Stadig flere spillere

Til tross for pandemi og begrensede muligheter har Hønefoss Basketballklubb denne sesongen drevet tre gratis-prosjekter i tillegg til vanlige treninger.

– Vi opplever at det kommer stadig nye spillere og vi har nok en økning på mellom 25 og 30 spillere det siste året, sier Tomas Johansen i Hønefoss Basketballklubb.

– Først om fremst ønsker vi å være synlige i lokalmiljøet, samt å øke kunnskapen og kjennskapen til basketball. Basketball er en sport som mange ikke vet så mye om, så gjennom disse tre tiltakene når vi mange barn og unge som vi ellers ikke når. Vi får også formidlet noen tips og ting elvene og lærerne kan jobbe videre med etter våre besøk på skolene, forteller Johansen.

Hver fredag har de hatt «Åpen hall» i Hønefoss Arena for barn og unge fra 13–19 år.

– Dette er et gratis lavterskeltilbud som gir barn og unge et sted å drive sportslig aktivitet på fredagene framfor å «drive gatelangs i byen», forteller Johansen.

Klubbens aktivitetsledere har organisert aktiviteter ut fra deltakernes ønsker, og det har vært 15–20 unge samlet i hallen hver fredag.

LES OGSÅ: Hytteplanmila vurderer drastisk endring: – Gjør alt vi kan

Amerikansk trener

I løpet av skoleåret har klubben også gitt lokale skoler og SFO tilbud om gratis basketballundervisning gjennom «Let’s play»-prosjektet. Dette har vært rettet mot SFO og 6.-7.-klassinger, og den amerikanske treneren David Oliver har fra oktober til mars besøkt rundt 40 ulike grupper. Det tilsvarer over 700 elever.

– David Oliver kommer fra Provincetown på Cape Cod utenfor Boston i USA og var trener for HBBKs damelag i eliteserien på midten av 90-tallet. Mens han var i Hønefoss på 90-tallet traff han Kirsten, som han nå er gift med, og har siden den gang vært å se på HBBK-treninger med ujevne mellomrom. De to siste vintrene har David tilbrakt store deler av tiden i Hønefoss og har vært en verdifull ressurs for HBBK, både gjennom skolebesøkene og på treninger for klubbens aldersbestemte lag, forteller Johansen.

LES OGSÅ: Mads (26) flyttet hjem fra London til ny jobb like før nedstengningen: – Frustrerende

Inkluderingsarbeid

Basketklubben har også vært involvert i prosjektet «InkluBasket», etter at de ble valgt ut som en av to breddeklubber i landet til å være med. «InkluBasket» er et prosjekt fra forbundet og har fokus på inkludering av barn som normalt ikke deltar i fritidsaktiviteter.

– Allerede den første uka i desember var HBBK i gang med ukentlige basketballtreninger ved fire skoler/SFO. Skolen som har vært med er Sokna, Ullerål, Veien og Helgerud. I InkluBasket har Oliver Nævdal, Svein Roger Eriksen, David Oliver og Djo Loo Yele vært trenere og sørget for kyndig veiledning av de deltakende elevene, sier Johansen.

Han inviterer også til gratis basketskole i sommer, hvor de vil holde til i Hønefoss Arena i uke 25 og 32. Johansen forteller at de allerede har 60 påmeldte, men at de har plass til mellom 80 og 120 deltakere.

Kommentarer til denne saken