Gå til sidens hovedinnhold

Håper det beste, men styrer for det verste | Per Gunnar Nygård

Artikkelen er over 1 år gammel

Per Gunnar Nygård synes i dette leserinnlegget det er mindre interessant at Morten og Tommy Lafton er brødre. De har lang erfaring fra beredskapen i Norge, påpeker Ap-lederen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i Jevnaker Arbeiderparti ønsker å belyse problemstillingen som blir beskrevet i Ringerikes Blad fra en litt annen vinkel.

Som et ansvarlig styrende organ i kommunen så er det vår plikt å forberede oss på hvordan denne krisen vi nå står i kan utvikle seg framover.

LES OGSÅ: Ordfører Morten får ikke hastefullmakter – opposisjonen sier nei: – Også i en krise er det viktig å ha noen demokratiske arenaer intakt

Det vil si, vi må forberede de politiske og administrative prosessene på at beslutninger må kunne tas svært raskt.

Lang erfaring

Jeg ser at Ringerikes Blad fokuserer på at ordfører og Tommy Lafton er brødre – det ville kanskje, sett i lys av hvilken situasjon vi er oppe i, vært mer interessant for leseren å fortelle at de begge har lang erfaring fra beredskapen i Norge.

Ingen i Jevnaker Arbeiderparti er imot at det skal være grundige politiske prosesser som ligger til grunn for avgjørelser i Norge, men vi ser behovet for at veien til beslutningene må være effektive når det står om liv og helse.

Les også

Vil ikke gi fra seg fullmakter til formannskapet: – Vi kan ikke legge ned demokratiet

Vi snakker ikke om situasjonen slik den er nå, men om situasjonen slik den kan komme til å bli om to–tre uker, når denne epidemien velter inn over befolkning og helsevesen for fullt.

Ifølge ekspertene så er vi fortsatt i fase to av fem i epidemien.

Ønsker delegering

Dette er bakgrunnen for ønsket om delegering av hastevedtak til ordfører, som både sitter med tilgang på mye mer informasjon og «føler på kroppen» behovene i organisasjonen.

Rådmann Erling Kristiansen: – Forventer 960 korona-syke i Jevnaker

Jevnaker Arbeiderparti aksepterer selvfølgelig vedtak i de demokratiske organene i vår kommune og retter oss etter disse.

Når det er sagt så vil vi sterkt uttrykke at med denne beslutningen fra opposisjonen så medfølger det et meget tydelig ansvar.

Raske beslutninger

Det kommer til å bli behov for raske beslutninger som kan få store konsekvenser, og det krever at alle folkevalgte er tilgjengelig på svært kort varsel.

Et samlet politisk miljø på Jevnaker håper at vi så fort og smertefritt som mulig kan komme oss igjennom denne krisen og at vi snart kan innta kommunestyresalen for å fortsette å utvikle den fantastiske bygda vår.

Hver enkelt: Følg myndighetenes råd–vask hender, host i albue/papirlommetørkle og hold avstand.

I enden av denne krisen så skal vi i fellesskap bygge opp igjen det samfunnet vi alle ønsker å ha, og ikke minst lære av hvorfor denne krisen har oppstått.

Kommentarer til denne saken