Handelspausen trådte i kraft klokka 13.39 onsdag.

Stengingen skjedde etter at aksjen noen timer før hadde nådd et lavmål på 0,44 kroner. Siden klatret den til 0,47 kroner. Hittil i år er flyselskapets aksjekurs redusert med 98,74 prosent.

Pausen skjer samme dag som statsminister Erna Solberg (H) på Stortinget ble utfordret av Senterpartiet om hvorfor regjeringen ikke vil gjøre mer for å redde flyselskapet.

I forrige uke fikk Norwegian nei fra staten til ytterligere milliarder i krisestøtte. Med store løpende utgifter kan det være et spørsmål om tid før selskapet er konkurs dersom det ikke får tilført flere midler snart.

Spesiell observasjon

Flyselskapets resultatrapport for tredje kvartal viser at det 30. september satt på en likviditet på 3,4 milliarder kroner, og at den månedlig har gått ned med rundt 500 millioner kroner. Det betyr at Norwegian ved utgangen av oktober trolig hadde rundt 3 milliarder kroner igjen på bok. Dette vil være nok til å holde selskapet gående gjennom vinteren.

Etter nei fra staten har selskapet permittert ytterligere 1.600 ansatte og satt flere fly på bakken. Før koronakrisen hadde selskapet over 10.000 medarbeidere, men de neste månedene vil bare om lag 600 være i arbeid.

Allerede fra forrige mandag ble selskapet satt på Oslo Børs sin liste over selskaper som er under spesiell observasjon på grunn av usikkerhet knyttet til prisingen av selskapet.

Boeing-trøbbel

Norwegian slet med konsekvensene av de tekniske problemene med 787 Dreamliner og at 737 Max ble satt på bakken som følge av to ulykker, og selskapet ble hardt rammet da koronapandemien slo inn. Nesten all trafikk har vært innstilt, og selskapet vedtok i mai omfattende kapitalendringer hvor gjeld ble omdannet til aksjer og tidligere kreditorer dermed ble store eiere i flyselskapet.

Det er også innledet en rettslig prosess mot Boeing for å heve kjøpet av 97 fly av typene 737 Max og 787 Dreamliner.

Onsdag kom beskjeden om at amerikanske luftfartsmyndigheter har godkjent Boeing 737 Max for flyging igjen etter nesten to år på bakken.

(©NTB)