Gå til sidens hovedinnhold

– Halvparten av dem som kjører der hadde vært fotgjengere i to-tre år, om de ble tatt

Direkte linje

– Jeg bor på Bergermotunet i Jevnaker. Nedover Samsmoveien mot Kistefos er det fartsdempere og 30 kilometer i timen. Jeg går mye, og ser at folk kjører som svin! Halvparten av dem som kjører der hadde vært fotgjengere i to-tre år om de ble tatt. Det er unger som ferdes langs veien! Ingen respekterer fartsgrensa. Kjører mye over Eggemoen på kveldstid. At folk tør å kjøre som de gjøre over Eggemoen, med elgskilt. Elgen kommer så fort! Kommer elgen når du kjører i 100 kilometer i timen og elgen kommer på femti meters avstand, da er det takk og farvel. Det er bare å regne ut hvor lang tid en bruker for å stoppe. Folk må begynne å ta hensyn til de fartsgrensene som er satt, særlig i tettbygde strøk, sier Arne Benterud.

– Toalett i Hønefoss

– Et eksempel til etterfølgelse kan være Fagernes, der det er toalett, et flott reisebyrå og oppbevaringsbokser. Skal vi være stolte av Hønefoss, må alt dette være i boks. Jeg husker med gru urinstanken i blant annet Stabells gate i helger uten nedbør. De ansvarlige må stå opp og få gira i gang, NÅ.

Hilsen en frustrert beboer.

Les også

Ole Jan skal slippe spy og urin etter helgefylla: – Offentlig do på Søndre torg før sommeren


– Faren for korona-smitte

– Leser i Ringerikes blad at elever fra Ringerike skole at elever fra Ringerike videregående skole har planlagt reise rundt i Europa. Representanter fra Bennett har også tenkt seg på reise. (de har til og med tenkt seg til Nord Italia i nærheten av området med mye smitte]. Så en professor med fagområde smittevern på Torps TV-program at han selv ville ikke reist verken til Italia eller til Kina nå.

– Selvsagt er ikke unge mennesker redde for smitte. De er vanligvis lite utsatt og har godt immunforsvar selv. Men de kan ha med seg smitte hjem som kan overføres til andre selv om de ikke har symptomer selv. Det tar jo også noen dager fra man er smittet til man blir syk. Ved kontakt med personer som av ulike årsaker har nedsatt immunforsvar, kan man ha med seg «frisksmitte» sa Dr. Skavland. Dvs. være smittefarlige selv om de ikke selv har symptomer. Når reiser ikke er helt nødvendige, kan det virke uansvarlig, usolidarisk og egoistisk å reise ut og risikere å få med smitte hjem. Det er selvfølgelig alltid leit å måtte utsette eller avlyse reiser man har planlagt, skriver en til Direkte linje.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.

Kommentarer til denne saken