Gå til sidens hovedinnhold

Håkon: – Vi er alle glad i dere som står på natt og dag – dere er våre hverdagshelter

Også i år ble 1. mai en annerledes dag på grunn av smittevernreglene. Det ble ingen tog og ingen store markeringer. Håkon Ohren (Ap) mener at 1. mai er ekstra viktig i en pandemitid, der forskjellene mellom de som har mest og minst blir enda større.

1. mai la han ned blomster ved minnebautaen i Nordre Park og holdt en appell der. Bare noen ytterst få personer var til stede, og det var ikke anledning for vanlige publikummere til å møte opp.

Her roste Ohren den innsatsen til alle helsearbeiderne som står på i Norge under koronapandemien.

– Vi er alle glad i dere som står på natt og dag for å bekjempe pandemien, og har jeg vil gi dere alle en stor takk, på en dag som denne. Dere er våre hverdagshelter!, sa han.

Ohren som er Arbeiderpartiets gruppeleder i kommunestyret kom naturlig nok inn på stortingsvalget til høsten.

– Vi har de siste årene, snart 8 år med Høyre i regjering, fått økte forskjeller. Mer til dem som er på toppen, og minst til vanlige folk. Dette må vi snu, og første skritt for det er en rødgrønn regjering til høsten. Vi vil gi vanlige folk økt pendlerfradrag og lavere skatt, fortsatte han.

Ohren som også jobber på Universitet i Sørøst-Norge (USN) kom også inn på dette med studenter og psykisk helse. Han viste til studentenes helse- og trivselsundersøkelse som kom tidligere denne uka.

– Den viser at nær 1 av 5 har oppsøkt hjelp siste 12 måneder på grunn av sine utfordringer, og når du ser tall fra undersøkelsen på at over 2500 studenter av dem som har svart på undersøkelsen har forsøkt å ta sitt eget liv, må vi som samfunn stille opp. For studentene, og for alle de unge som har ofret mest, som har båret den tyngste lasten og forsaket mest under pandemien, fortalte Ohren.Senere på dagen ble det også lagt ned en krans ved Russergrava på Haug kirkegård. Der holdt Audun Hovda (SV) appell.

På Jevnaker ble det lagt ned blomster ved minnesmerket etter Anders Andersen, Arbeiderpartiets grunnlegger, på Kistefos. Her var det Ragnhild Norstrøm (Ap) og Sigurd Kittelsrud fra AUF som holdt appeller.

Ingen av arrangementene var åpne for publikum på grunn av smittevernreglene, og det var bare dem som skulle være der i forbindelse med arrangementene som fikk være til stede.

Det vil også være noen arrangementer og appeller som blir sendt via Facebook-sidene til LO Hallingdal og Ringerike og Jevnaker Arbeiderparti.

Kommentarer til denne saken