– Vi våknet av lyden i dag, og det er ikke første gang vi våkner av alarmen. Denne gangen startet ulingen rundt klokka 06, og varte i 10-15 minutter. Det er kjedelig å våkne av dette, sier en nabo av skolen til MittLillestrøm.

Tirsdag morgen skjedde det igjen: Alarmen på Skjetten skole begynte å ule, tidlig om morgenen. Hvordan det hørtes ut, kan du høre i videoen over.

Alarm til alle døgnets tider

Kvinnen forteller at dette har skjedd med ujevne mellomrom i lang tid. Når alarmen går av, tar det også ofte lang tid før lyden blir skrudd av.

Hun har vært i kontakt med kommunen om saken, senest i februar, da hun sendte en skriftlig henvendelse til Lillestrøm kommune.

«Alarmen på Skjetten skole uler i tide og utide. Tar lang tid før den blir slått av, vekker oss på natten og holder nabolaget våkent. Det skal da ikke være sånn at det skal være en belastning og miste nattesøvn av å være nabo,» skriver hun i henvendelsen til kommunen.

Nå håper hun at det blir en løsning på problemet.

– Det er irriterende at de ikke klarer å løse det. Jeg har ikke fått noe svar på henvendelsen jeg sendte. Jeg ønsker bare at de fikser problemet. Det er ingen som synes dette er noe gøy, sier hun.

Falske alarmer

Rektor ved Skjetten skole, Frode Sømme, forteller at de er veldig klar over problemet. Sømme startet i jobben som rektor for litt over en måned siden, og ble fort klar over alarmen som gjentatte ganger går av uten grunn.

– Det handler som oftest om falske alarmer, da alarmen slår ut i rom som lenge har vært avlåst og ingen har vært i. Bare denne helga gikk alarmen av flere ganger uten at vi har noen god forklaring på hvorfor, sier Sømme.

Ifølge Sømme tok han raskt etter innsettelsen som rektor kontakt med kommunen for å finne ut av problemet.

– Dette er et problem også vi synes er fryktelig irriterende, og jeg håper vi får løst så raskt som mulig. Jeg vet at også min forgjenger var på saken, og at dette kan ha vært et problem fra tid til annen i opp mot et år, og kanskje mer. Vi har tatt noen grep nå, for at alarmen ikke skal gå av før vi har hatt et møte med kommunen, sier Sømme.

– Kan ikke fortsette slik

I tillegg til de falske alarmene har det ifølge Sømme vært snakk om noen brukerfeil, ved at blant annet renholdspersonalet har utløst den.

– Men slik som det har vært nå den siste tiden kan det ikke fortsette. Hver gang alarmen går, må noen ansatte som bor i nærheten komme til skolen for å påse at den ikke er reell. Gjør vi ikke det vil det koste skolen penger hver gang alarmselskapet rykker ut. Derfor er det også i vår interesse at dette blir ordnet så raskt som mulig, sier han.

Kommunen beklager

Kommunalsjef for eiendom og administrasjon, Vidar Almsten, bekrefter at det onsdag vil bli holdt et møte for å se på saken.

– Vi må bare beklage til naboene som mister nattesøvnen og freden av disse alarmene. Dette er selvsagt noe vi ser på og jobber med å få ordnet, sier han.

Også Almsten mener noe av feilen kan ligge på brukerne.

– Nå må vi først finne ut av om dette handler om en teknisk feil eller en brukerfeil. Det er flere ting som tyder på at det siste kan være en del av problemet, sier Almsten.

Kommunalsjefen forteller at det nå er gjort midlertidige grep for at alarmen ikke skal gå av fremover.

MittLillestrøm har også vært i kontakt med alarmselskapet Avarn Security, som skolen bruker som sikkerhetsselskap. De ønsker ikke å kommentere saken.

Landet rundt

Landet rundt skal speile interessante artikler fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Ringerikes Blad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på ringblad.no.