Hyttelivet kan være så mangt, alt fra romslige luksushytter til enkle stuer uten innlagt vann eller strøm. For mange er det forandringen som er det viktigste.

Det kan være godt å komme seg litt unna hverdagens krav og stress, finne en roligere puls og la øynene hvile i et vakkert landskap. Ikke alle har hytte, og trives best hjemme.

En gang tok Jesus med seg Peter, Jakob og Johannes opp på et høyt fjell. Han ville være alene med vennene sine for å be. Det var trolig ingen hytter der, for Peter foreslo at han kunne bygge tre hytter.

Peter framstilles ofte som impulsiv og rask til å handle. Et sted står det at han «visste ikke selv hva han sa», da han foreslo hyttebygging. Hadde han med seg materialer og redskap til å utføre jobben, tro?

Mens Jesus ba, ble han forvandlet. Ansiktet lyste som sola, og klærne var hvitere enn når man vasker med Blenda.

En lysende sky skygget over dem, og de hørte en stemme som sa: «Dette er min Sønn, den elskede, i ham har jeg min glede. Hør ham!» Der oppe på fjellet avslørte Gud i et glimt sitt hjerte gjennom ordene. Han sa de samme ordene da Jesus ble døpt av døperen Johannes i ødemarka.

Hver gang noen blir døpt, enten det er et barn, en konfirmant eller en voksen, sier Gud i det skjulte, de samme ordene: Dette er min sønn/datter, den elskede, i deg har jeg min glede. Store og rause ord som vi kan trenge å hente fram hver dag, og når vi kjenner oss forlatte eller ensomme.

Vi kan ikke leve på minner eller på åndelige opplevelser. Å kjenne Gud og Jesus er mer enn et lysglimt på et fjell.

I Bibelen kan vi lete etter stemmen som sier at vi er elsket, ønsket og tilgitt. Selv om du aldri har hørt Guds gåtefulle stemme, kan du ta til deg ordene og gi dem videre. De kommer fra dypet av Guds hjerte.