Gå til sidens hovedinnhold

Gjerdalen spurtslått i Sverige

Tord Asle Gjerdalen fra Hole har vist god form i årets langløpscup. Etter seieren i Vasaloppet for to uker siden måtte han i dag se seg spurtslått i Vålådalsrennet.

I herreklassen spurtvant svensken Emil Persson. På rad og rekke fulgte Andreas Nygaard, Oskar Kardin, Anton Karlsson, Tord Asle Gjerdalen og Andrew Musgrave etter over fem mil i de svenske skoger.

Vålådalen ligger noen få mil sør for Åre i Sverige og ble en erstatning for det avlyste Birkebeinerrittet.

Gjerdalen kom i mål som nummer fem, 3,1 sekunder bak vinneren. Holeværingen ligger på andreplass i sammendraget i Ski Classics etter femteplassen.

Andersson overlegen

I kvinneklassen endte Ebba Anderssons langløpsdebut ikke overraskende med seier i det 54 kilometer lange Vålådalsrennet i Ski Classic-cupen lørdag.

Andersson er en av verdens beste langrennsløpere, og det var ikke uventet at hun også behersket kunsten å stake. Hun dro fra norske Emelie Fleten på de siste kilometerne og vant med sju sekunder.

LES OGSÅ: Nesten pallen for Silje Opseth

Da Andersson la inn det endelige rykket tidligere i løpet var det bare Fleten som klarte å holde følge.

3.-plassen gikk til Lene Korsgren. Hun vant nylig Vasaloppet foran Bjørgen, men i Reistadløpet ble hun hektet av med 1.58 minutter av Ebba Andersson.

Silje Theodorsen var en av dem som gikk på rubbede ski, og det endte med 4.-plass. Hun var 2.14 minutter bak Ebba Andersson i mål.

Ebba Andersson ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt denne sesongen, og hun tok også to individuelle bronsemedaljer under ski-VM i Oberstdorf tidligere i vinter.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken