– Vi leser at nivået av giftige fluorforbindelser i Tyrifjorden har økt. Vi blir advart mot å spise. Så trist. Og hvordan kan vi da få slutt på dette, at forurensningen fortsetter, og øker? Vår lokalavis bør vel sette fokus på dette, drive litt gravende journalistikk, skriver Kristin Flack, Jevnaker til Direkte linje.

LES OGSÅ: Advarer mot flere typer fisk fra Tyrifjorden

Måkeplager

– Jeg ser at måkene er til stor plage ved butikken Ahlsell, og at myndighetene er restriktive med å «ta ut» fugler i hekketiden.

– Kan det være mye fisk borte ved Ahlsell som gjør at måkene samles der? Nei, da må det vel heller være avfall og annet «smågodt» disse fuglene samles om. Ja, «noen ganger er det ålreit», og «noen ganger hater vi måker».

– Men, så lurer jeg på om det alltid er så lurt å vente med å «ta ut» fugler til hekketiden er over, blir det ikke da enda flere skrikende og dritende måker på stedet? Dette må da være en dårlig metode å begrense plagene på.

– Nå i våre dager er jo «abort» legalt og enkelt, så hvorfor ikke vurdere det her også? Jeg er selv glad i fugler og dyr, og er vokst opp ved fjorden hvor måkeskrik var en del av hverdagen. Vi bivånet de skjønne «nøstene»/ måkeungene, som trippet rundt i fjæra, og som etter hvert ble til store skrikende måker. Vi plukket også noen måkeegg til nytte og hygge, og avslutter derfor innlegget med en hyggelig og god replikk, «Prøv med Mack-øl og måseegg». Hilsen Karl «Måkesen».

 

Brunsnegler på Eikli

– Jeg viser til innlegg i Ringblad lørdag 25. mai.

– Hvorfor driver dere med salting for å bli kvitt brunsnegler? Da blir dere aldri kvitt de helt. Ikke bra for gress og miljø heller å bruke mye salt. Bruk kun Nemaslug! Det er en spesial oppfunnet parasitt, av våre forskere (ferskvare), den er miljøvennlig og dreper kun sneglene, og dens egg. Utrolig effektivt, hakk opp noen snegler legg de i beholdere og vann ut Nemaslug på plenen. Følg oppskriften. Dette middelet kan kjøpes på f.eks. Felleskjøpet. Alle i nabolaget må ta en aksjon vår og høst. Da er man kvitt hele greia. Å drive med saltingen, plukkingen, legge ut øl. Det er bortkastet energi. Ringerike kommune har hatt noen aksjoner b.la. i Heradsbygda. Følg oppskriften og ikke driv med selvoppfunnende teknikker. Hilsen fra en som tar dette på alvor.

Insekthotell

– Jeg ser at det fredag 24.05.19 skrives om dette, og insekthotellet hang med feil side ut. Mitt spørsmål er da, hva er riktig side ut? Skal baksiden henge ut, eller framsiden med alle hullene, spør Rune Madsen i Direkte linje.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til [email protected]