Gå til sidens hovedinnhold

Gi folkefesten til folket! | Trine Skaug Martinsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi skal demonstrere mot butikker og kjøpesentre som nå krysser en grense kun for egen profitt, også skal vi ta en vaffel, for de lokale lagene, skriver Trine Skaug Martinsen i Handel og kontor region Øst.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Søndag skal slitne syklister i rittet Tour of Norway endelig få sykle i mål på bybrua i Hønefoss. En slik begivenhet er selvsagt noe mange har lyst til å få med seg, og det forventes ekstra med mennesker til Hønefoss denne dagen.

I den anledning er det noen butikk- og sentereiere som har sett muligheten for ekstra fortjeneste denne dagen, og har søkt fylkesmannen om å få ha søndagsåpent. Og uten å ha rådført seg med Handel og kontor – slik praksisen alltid har vært – så har fylkesmannen innvilget. Til og med kjøpesenteret Kuben skal ha åpent.

Handel og Kontor ser ikke sammenhengen med et sykkelritt og et publikums plutselige behov for bukseseler, sølvrens, ny stekepanne eller alt det et kjøpesenter kan by på. Og selv om fylkesmannen understreker i sitt svar at bemanningen denne søndagen skal være basert på frivillighet blant de ansatte, så vet vi bedre.

Vi som organisasjon ser til stadig medlemmer som ikke har noe de skulle sagt i bedriften de jobber i, men derimot må møte på jobb fordi sjefen sier det. Fordi kjøpesenteret sier det. Da mister de en viktig dag, dagen da familier kan samles og bare være sammen.

Dagen da de ansatte bare kan slappe av, sammen med andre – fordi de også har fri, søndagen de skal stå fritt til å hvile ut etter uken som har vært.

Les også

Demonstrerer mot søndagsåpne butikker i Hønefoss

 

Tidligere har det faktisk ikke vært behov for at store kjøpesentre skal holde oppe på søndager. Spesielle anledninger har blitt godt ivaretatt av for eksempel håndballgutter og fotballjenter som selger vafler, brus og alt annet vi trenger for å nyte folkefesten sammen. Ikke bare er det en sjarm, det holder også liv i lokale lag. Vi mener det holdt tidligere, og vi mener fortsatt holder!

I solidaritet med våre arbeidskamerater som ikke kan velge hva de skal gjøre med sin søndag, kommer også vi fra Handel og Kontor Øst (Oslo, Akershus og Østfold) for å delta på demonstrasjonen som Handel og Kontor Buskerud arrangerer på torget søndag.

Vi skal demonstrere mot butikker og kjøpesentre som nå krysser en grense kun for egen profitt, også skal vi ta en vaffel, for de lokale lagene.

Trine Skaug Martinsen

Nestleder

Handel og kontor region Øst

Kommentarer til denne saken