– Jeg har jobbet her på Haugmotun siden 1988, og den eldste jeg kan huske var 102, sier Nina Tjernsmo som er en av de ansatte ved A- og B-avdelingen til avisen Telen.

Det var mannen Johannes Waale som er grunnen til at Gerd Waale i voksen alder endte opp på Notodden og Sagafoss. Tirsdag rundet hun 103 år – og er med det den eldste som noen gang har bodd på Haugmotun.

Godt humør

Alle på avdelingen har bare godt å sin om 103-årsjubilanten, og samtlige kan fortelle om en dame som alltid er i godt humør. Hun elsker å synge og hører gjerne på forskjellig slags musikk – også blues, understreker hun.

Gerd kan ikke gi noen god forklaring på at hun har blitt så gammel som hun har blitt.

– Jeg lever slik andre folk gjør og spiser samme maten, sier hun.

– Og jeg er glad i god mat, legger hun til. Hun kan til og med spandere på seg en Coca-Cola når hun får lyst på det.

Blant de sterke opplevelsene i et langt liv er frigjøringsdagene i 1945 i en særstilling. Hun husker at folk lo og vinket med flagget, og spesielt var det gledelig at de fikk tilbake gamlehjemmet på Hønefoss som tyskerne hadde konfiskert. Her jobbet Gerd som kokke i fem år.

Venter oldebarn

Gerd har tre barnebarn og hun nevner i rekkefølge Henrik, Marie og Ingrid. Og hun gleder seg til at hun skal bli oldemor til en jente i september.

– Ja, det kommer ei lita jente i september, smiler hun.

Gerd forteller at hun er blitt litt dårlig til beins de siste årene.

– Men bortsett fra det er jeg ikke plaget med noe, sier hun.