Opprinnelig skulle Dahl reist med døtrene Elina (17) og Hanna (22) til Los Angeles allerede i 2020.

– Jeg skulle ha sittet på stranden på Santa Monica i disse tider, men ... ja, hvor skal jeg begynne? sukker en lettere oppgitt Geir Dahl til NRK, som omtalte saken først.

Planen var at familien skulle reise til USA 1. juli. Alt var klappet og klart for avreise. To dager før avreise fikk de en melding fra flyselskapet Lufthansa om at flyturen som skulle da dem videre fra Frankfurt til Los Angeles var kansellert.

Alt gikk galt

Flyselskapet lovet familien ny flyreise, og booket dem over til Finnair på et senere tidspunkt den samme dagen. Da familien kom til Gardermoen fortsatte problemene.

Alle innsjekkingsboksene viste seg å være ute av drift. Dermed måtte alt gjøres manuelt. Dette viste seg å være tidkrevende. Etter hvert kom familien seg fram til skranken.

– De bruker så lang tid på å finne de dokumentene som må godkjennes for å kunne reise til USA, at vi ikke rekker å sjekke inn før flyet letter. Bemanningen på flyplassen var lav, og ingen kunne gjøre noe eller hjelpe til, forteller Dahl til NRK.

Ny flyreise

Dermed startet forsøket på å lande en ny flyreise for familien. Etter å ha tatt kontakt med servicesenteret til både Lufthansa og Finnair, ble de booket om til et nytt fly den 5. juli. På ny tok familien turen til Gardermoen.

Da de kommer fram til skranken får de beskjed om at billettene deres ikke er gyldige.

Dermed ventet en ny runde med kundeservice for den uheldige familien. Da problemet endelig hadde blitt løst, hadde flyet til LA lettet uten Dahl og døtrene.

Selv beskriver Dahl stemningen som veldig laber, og at han ikke kunne gjøre annet enn å le, etter at flyet lettet uten dem.

– Døtrene mine var naturligvis skuffet og lei seg. De hadde gledet seg. Det samme hadde samboeren min også. Hun hadde vi jo sagt farvel til flere ganger. Hun var lei av at vi kom tilbake i ett kjør, sier Geir til NRK.

Familien måtte reise fra Gardermoen – i bil hjem til Hønefoss igjen.

LES OGSÅ: Erik Stokke gir fra seg livsverket sitt: – Det er en tid for alt

Avlyste

I og med at selskapet ikke klarte å skaffe familien nye flybilletter, måtte de avlyse hele USA-turen. Familien ga ikke opp, og endte opp med å finne en ledig tur til Malta. Nå drar de til middelhavsøya, og blir værende der i 10 dager.

– Malta blir en erstatning for USA-turen, sier Dahl til Ringerikes Blad.

Geir Dahl har gitt lokalavisen tillatelse til å publisere de private bildene.