Gå til sidens hovedinnhold

Full utrykning til bålbrann på Herøya

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble meldt om brann i en bygning på Herøya i Steinsfjorden lørdag kveld. Det viste seg å være et bål.

Nødetatene rykket ut til Steinsfjorden like før klokken 20.30 lørdag kveld. Den første meldingen fra Sør-Øst 110-sentral var at det brant i en låve på Herøya.

Brannvesenet var klare til å rykke ut med båt, men før de kom så langt kunne de konstatere at brannen bare var et stort bål. Det er et arrangement ute på øya lørdag kveld, og tidligere på dagen hadde arrangørene meldt inn bålet til 110-sentralen.

Frarådet bålbrenning i mørket

– Da fikk de beskjed om at brannvesenet ikke registrerer bål etter mørkets frambrudd, for da får vi ofte en del avstandsmeldinger fra folk. Vi ønsker derfor ikke at folk brenner bål når det er mørkt, forteller vaktleder Joachim Rakvåg i 110-sentralen.

– Hva synes dere om at folk gjør det likevel?

– Det er i utgangspunktet ikke ulovlig å brenne bål etter mørkets frambrudd, men det er synd at folk fortsatt gjør det fordi vi bruker mye ressurser på å sende ut både brannvesen, ambulanse og politi på noe sånt, sier Rakvåg til Ringerikes Blad.

Arrangørene ble bedt om å slokke bålet av det lokale brannvesenet.

Arrangøren: – Feilberegnet tiden

Ansvarlig for arrangementet, Svein Erik Heglum, sier til Ringerikes Blad senere lørdag kveld at de ikke hadde til hensikt å trosse brannvesenets oppfordring.

– Vi brente kvist og gress etter en dugnad og var i kontakt med brannvesenet to ganger i forbindelse med dette. Bålet ble tent i god tid før mørkets frembrudd, men dessverre feilberegnet vi hvor lang tid det ville ta før bålet brant ut, forklarer Heglum.

– I etterpåklokskapens lys burde vi ventet til søndag med å tenne på bålet. Vi legger oss flate for at det ble en brannutrykning av det. Men å trosse brannvesenet var aldri vår intensjon, sier han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.